De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Ossenhaas met haricots verts

Voorgerecht | 30 minuten | 4 personen

Ingrediënten

  • 6 ons ossenhaas
  • 4 ons haricots verts
  • gemengde salade, 200g
  • 2 sjalotjes
  • 1 groot ei
  • 100 g sesamzaad
  • 12 el zonnebloemolie
  • 100 g geschaafde oude kaas
  • citroensap

Voor de marinade

  • 6 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • 2 mespunten laos
  • zout en peper

Bereidingswijze

Snijd de ossenhaas in ongeveer 1 cm. dikke plakken. Vermeng de ingrediënten voor de marinade in een kom en laat het vlees hierin een uur marineren.

Haal ondertussen de haricots verts af en kook ze 8 minuten in kokend water met zout. Spoel ze af onder koud water, laat ze uitlekken en afkoelen in een zeef.

Was en droog de sla. Pel de sjalotjes en snijd ze in dunne ringen. Klop het ei los in een kommetje met een eetlepel marinade. Doe de sesamzaadjes in een tweede kommetje.

Laat de plakjes vlees uitlekken in een zeef en vang de marinade op. Haal ze dan achtereenvolgens door de marinade en de zaadjes, zodat ze rondom met sesam bekleed zijn.

Vermeng 8 eetlepels zonnebloemolie in een grote kom met 4 eetlepels van de marinade en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Voeg de haricots verts en de sjalotringetjes toe en schep alles door elkaar.

Beleg vier borden met de gemengde sla en leg het haricots verts mengsel erop. Verdeel de geschaafde kaas over deze salade.

Verhit vier eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de plakjes vlees circa een halve minuut per kant. Schik de plakjes in een krans op de borden en serveer direct.

 

Wijnadvies uit De Grote Hamersma

Een salade maar wel als hoofdgerecht. Dan gaan we toch richting rood. Merlot uit het Franse zuiden, een uitstapje naar een Chianti, om zelfs nog even een Rioja crianza aan te doen. Het zijn wijnen die ook de oude kaas flatteren.

Ingrediënten

  • 6 ons ossenhaas
  • 4 ons haricots verts
  • gemengde salade, 200g
  • 2 sjalotjes
  • 1 groot ei
  • 100 g sesamzaad
  • 12 el zonnebloemolie
  • 100 g geschaafde oude kaas
  • citroensap

Voor de marinade

  • 6 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 tl sesamolie
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • 2 mespunten laos
  • zout en peper

Zie ook: