Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Garnalenvingers

Voorgerecht | 45 minuten | 4 personen

Ingrediënten

  • 275 g schoongemaakte grote garnalen (bijvoorbeeld tiger prawns)
  • 2 el gehakte lente-ui
  • 1 el geraspte verse gember
  • 1 tl maïzena
  • 1 eiwit
  • 2 el gehakte verse korianderblaadjes
  • half groen pepertje, zonder zaadjes, fijn gehakt snufje zout
  • 4 sneetjes casinowitbrood
  • 2 à 3 el sesamzaadjesx
  • zonnebloem- of arachideolie om in te bakken

Dressing voor salade

  • halve el mosterd
  • zout en peper
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el limoensap, maar mag wat meer, afhankelijk van eigen smaak
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 tl verse geraspte gember
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el sesamolie
  • 4 à 5 el zonnebloemolie

Bereidingswijze

Roer alles goed door elkaar of schud goed door elkaar in een jampot. Doe er eventueel nog wat verse koriander door. Doe de dressing over sla naar keuze. Doe alle ingrediënten, behalve brood en sesamzaad in een keukenmachine en laat draaien tot alles gemengd is. Verdeel het mengsel over de vier boterhammen, strooi het sesamzaad er overheen en snijd dan de korsten eraf. Dit kan ruim van tevoren gedaan worden. Vlak voor het serveren iedere boterham in drieën of in vieren snijden.

Verhit een flinke laag olie in een wok of in een koekenpan met hoge rand en bak de vingers goudbruin, 1 tot 1,5 minuut aan elke kant. Kan zo als fingerfood borrelhap maar met een Oosterse salade erbij is het een heerlijk voorgerecht.

 

Wijnadvies uit De Grote Hamersma

Voor wie nog vingers overheeft: combineer ze met verdejo en sauvignon blanc.

Ingrediënten

  • 275 g schoongemaakte grote garnalen (bijvoorbeeld tiger prawns)
  • 2 el gehakte lente-ui
  • 1 el geraspte verse gember
  • 1 tl maïzena
  • 1 eiwit
  • 2 el gehakte verse korianderblaadjes
  • half groen pepertje, zonder zaadjes, fijn gehakt snufje zout
  • 4 sneetjes casinowitbrood
  • 2 à 3 el sesamzaadjesx
  • zonnebloem- of arachideolie om in te bakken

Dressing voor salade

  • halve el mosterd
  • zout en peper
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el limoensap, maar mag wat meer, afhankelijk van eigen smaak
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 tl verse geraspte gember
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el sesamolie
  • 4 à 5 el zonnebloemolie
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.