De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Bekijk de video's van Mevrouw Hamersma.

 • Dineren aan de gracht met Janny van der Heijden

  Janny van der Heijden. Wie kent haar niet? Heel Holland in ieder geval wel. En de kijkers van Tijd voor Max ook. Maar behalve over eten praten kan ze er ook heerlijk over schrijven. Zo maakte zij een prachtig boek, Dineren aan de Gracht. Daaruit gaat ze, in een doodgewoon straatje in de Pijp, een superieure zwezerik maken. En dat doet ze samen met mevrouw Hamersma in haar gelijknamige kookboekwinkel.

 • De in Nederland residerende Franse keukenpaus Alain Caron op bezoek in de winkel

  Deze week heb ik een filmpje gemaakt met de in Nederland residerende Franse keukenpaus Alain Caron. Alain heeft net de Bijbel van de Franse Keuken uitgebracht.

 • Chocolade Noten Taart met Yvette van Boven

  Yvette van Boven – wie kent haar niet? –  is net terug van een promotoer door Amerika maar wipt toch even binnen bij Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel om iets te maken uit haar nieuwe kookboek De Grote Oven van Van Boven. Met mevrouw Hamersma maakt zij een chocolade-notentaart. Eentje voor de liefhebbers…

 • Jeroen Thijssen over Johannes van Dam en aardappelpuree

  Jeroen Thijssen heeft de biografie geschreven van Johannes van Dam, bij zijn leven de bekendste en meest gevreesde restaurantcriticus van het land. In Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel vertelt hij over hem en kookt hij met mevrouw Hamersma zijn troosteten: aardappelpuree. Gehaktballetje erbij, plus een bijpassende wijn die meneer Hamersma heeft uitgezocht.

 • Ronald Giphart over zijn nieuwe boek Smakelijk!

  Schrijver en eetliefhebber Ronald Giphart vertelt in Mevrouw Hamersma Kookboekwinkel over zijn nieuwe boek Smakelijk! Met mevrouw Hamersma kookt hij een tortilla met chorizo en chips…En meneer Hamersma zorgt voor de bijpassende wijn.

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.