De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Zalmburger

Voorgerecht | 30 minuten | 2 personen

Ingrediënten

  • 6 ons, rauwe zalm zonder graat en vel
  • 1 sjalotje, fijn gehakt
  • 1 el dille, fijn gehakt
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 50 gr waterkers, harde takjes verwijderd
  • 4 maisbroodjes of witte bolletjes, open gesneden
  • 1 à 2 el olijfolie

Voor de avocadosalsa

  • 2 rijpe avocado’s, in blokjes
  • 2 el limoensap, plus limoenpartjes voor erbij
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 groene peper, zaadjes verwijderd, fijn gehakt
  • 2 el korianderblaadjes, fijn gehakt
  • 1 eiwit

Bereidingswijze

Het te loven zalmburgerinitiatief

Snij de zalm in grote stukken en doe die in de kom van een keukenmachine met de sjalot, dille, mosterd, eiwit, zout en vers gemalen peper. Laat de machine heel kort draaien tot de vis grof gehakt maar niet gepureerd is. Maak er met natte handen 4 burgers van. Leg op een bord en zet ze een half uur in de koelkast om op te laten stijven.

Maak de avocadosalsa door alle ingrediënten in een kommetje te doen en deze voorzichtig door elkaar te scheppen.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelgroot vuur. Bak de burgers 1 tot 2 minuten aan elke kant.

Rooster de broodjes ondertussen licht, beleg met waterkers, de zalmburger en een lepel avocadosalsa. Serveer met limoenpartjes.

 

Wijnadvies uit De Grote Hamersma

Deze zalm is een pinot grigio-fan. Maar ook met grüner veltiner en eikvrije chardonnay burgert ie snel in.

Ingrediënten

  • 6 ons, rauwe zalm zonder graat en vel
  • 1 sjalotje, fijn gehakt
  • 1 el dille, fijn gehakt
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 50 gr waterkers, harde takjes verwijderd
  • 4 maisbroodjes of witte bolletjes, open gesneden
  • 1 à 2 el olijfolie

Voor de avocadosalsa

  • 2 rijpe avocado’s, in blokjes
  • 2 el limoensap, plus limoenpartjes voor erbij
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 groene peper, zaadjes verwijderd, fijn gehakt
  • 2 el korianderblaadjes, fijn gehakt
  • 1 eiwit

Zie ook:

Clafoutis

nagerecht | 80 | 4 personen

Lees meer
Paddenstoelenlasagne met pestosaus

hoofdgerecht | 60 | 6 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.