De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Saltimbocca alla Romana

Voorgerecht | 40 minuten | 4 personen

Ingrediënten

  • 100 g plakjes Parmaham, doormidden gesneden
  • 500 g kalfsoesters, platgeslagen
  • 8-10 blaadjes verse salie
  • 50 g boter
  • 100 ml droge witte wijn

Bereidingswijze

Snijd de platgeslagen kalfsoester in de lengterichting in tweeën.
Leg op ieder stukje vlees een half plakje Parmaham, een blaadje salie, vouw het pakketje
dicht en prik vast met een cocktailprikker.
Smelt de boter in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur aan beide kanten bruin.
Bestrooi het met zout, giet de wijn erbij, laat deze verdampen en verwijder de prikkers.

 

Wijnadvies uit De Grote Hamersma

Een combinatie die voor veel o’s en a’s zorgt. Saltimbocca alla Romana gaat nog lekkerder
smaken met rood van primitivo en wit van friulano of pecorino.

Ingrediënten

  • 100 g plakjes Parmaham, doormidden gesneden
  • 500 g kalfsoesters, platgeslagen
  • 8-10 blaadjes verse salie
  • 50 g boter
  • 100 ml droge witte wijn

Zie ook: