Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Zoete-aardappelbeignets met spinazie & kurkuma

Hoofdgerecht | 60 minuten | 4 personen

Ingrediënten

Voor ongeveer 20 stuks

300 g zoete aardappel, geschild en grofgeraspt

150 g babyspinazieblaadjes, fijngehakt 3 tl kurkumapoeder

1 tl chilivlokken

3 grote eieren

100 g bloem

1 tl bakpoeder

plantaardige olie, om in te bakken zeezoutvlokken en versgemalen zwarte

peper

zoete chilisaus, voor erbij

 

Bereidingswijze

Er zijn maar weinig dingen die er niet op vooruitgaan als ze worden gefrituurd. Dat geldt ook voor groenten, met name zoete aardappel. Kurkuma is een ondergewaardeerde specerij; ik geef het graag een hoofdrol in mijn gerechten, zolang het maar niet overheerst en perfect in balans is met de andere ingrediënten in het recept. Eet deze beignets met een paar dipsausjes erbij; zoete chilisaus is mijn persoonlijke favoriet.

 

Meng de zoete aardappel met de spinazie, de kurkuma, de chilivlokken, de eieren, de bloem en het bakpoeder in een mengkom goed door elkaar. Breng goed op smaak met zout en peper en laat het beslag 15 minuten rusten.

 

Schenk een laagje van 5 cm plantaardige olie in een grote, diepe koekenpan of kookpan. Verhit de olie op middelhoog vuur tot 180 °C (schep wat beslag in de olie: als dit meteen sist, is de olie op temperatuur). Bekleed een bord met een dubbele laag keukenpapier.

 

Roer het beslag goed door als de olie op temperatuur is. Maak quenelles met behulp van 2 lepels: schep wat beslag op een lepel en gebruik de andere lepel om het beslag aan te drukken en te vormen. Laat de quenelles voorzichtig in de hete olie zakken en bak er niet meer dan 6 tegelijk; de pan mag niet te vol worden, want dan daalt de temperatuur van de olie en worden de beignets niet krokant. Bak de beignets 1 minuut, keer om en bak nog 1 minuut, tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Schep de beignets met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op het bord met keukenpapier. Serveer warm met zoete chilisaus.

Ingrediënten

Voor ongeveer 20 stuks

300 g zoete aardappel, geschild en grofgeraspt

150 g babyspinazieblaadjes, fijngehakt 3 tl kurkumapoeder

1 tl chilivlokken

3 grote eieren

100 g bloem

1 tl bakpoeder

plantaardige olie, om in te bakken zeezoutvlokken en versgemalen zwarte

peper

zoete chilisaus, voor erbij

 

Zie ook: