Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Zeebaars met pistache-kruidensalsa

Uit Makkelijk Midden-Oosters van Erin Groot

Hoofdgerecht | 60 minuten | 4 personen

Ingrediënten

2 hele, schoongemaakte zeebaarzen (of ­4 kabeljauwfilets)
1 limoen
1 teen knoflook
1 cm verse gember
4 el milde olijfolie
1 tl ge­malen kurkuma
1 tl gemalen korianderzaad
40 g gepelde pistachenoten
1 bosje peterselie
1 bosje koriander
½ bosje oregano

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 200 graden. Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier en leg de zeebaarzen erop. Snijd de limoen in schijfjes. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng 2 el olijfolie met de knoflook, gember, kurkuma en het korianderzaad. Breng op smaak met peper en zout.

 

Kwast de zeebaars in met de kruidenolie en leg de limoen in de buik van de vis. Rooster de zeebaars 15 min in de oven. Keer om, kwast weer in met de olie en rooster zo’n 15 min tot de vis gaar is. Mocht je voor de kabeljauw hebben gekozen, leg dan de limoen op de filet en pas de oventijd aan als de vis al eerder gaar is. Zo’n 20 min zal genoeg zijn (afhankelijk van de dikte) en je hoeft de filet niet om te draaien.

 

Rooster voor de kruidensalsa de pistachenootjes in een droge koekenpan goudbruin en hak grof. Pluk de blaadjes van de kruiden en snijd fijn. Meng 2 el olijfolie met de koriander, peterselie, oregano en de pistachenootjes. Voeg peper en zout toe. Serveer de salsa en de zeebaars met gekookte aardappels.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

2 hele, schoongemaakte zeebaarzen (of ­4 kabeljauwfilets)
1 limoen
1 teen knoflook
1 cm verse gember
4 el milde olijfolie
1 tl ge­malen kurkuma
1 tl gemalen korianderzaad
40 g gepelde pistachenoten
1 bosje peterselie
1 bosje koriander
½ bosje oregano

Zie ook:

Preitaart

voorgerecht | 75 | 4 personen

Lees meer
Chocolade-hazelnootmelk

nagerecht | 10 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.