Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Yuzu-ijs met blauwe-bessenswirl

Uit van

Nagerecht | 190 minuten | 4 personen

Ingrediënten

1 x recept voor Roomijsbasis, zie p. 8
5 el yuzusap, te koop bij Aziatische winkels
1 el extra vierge olijfolie
2 el water
150 g bosbessen, vers of diepvries
1 el kokosbloesemsuiker
⅛ tl kaneel

Bereidingswijze

Bereid de roomijsbasis volgens de instructies op pagina 8 en laat het mengsel afkoelen. Voeg het yuzusap en de olijfolie toe en meng goed. Proef en voeg naar smaak meer sap toe.

 

Meng het water, de bosbessen, kokosbloesemsuiker en kaneel in een steelpannetje en laat het mengsel op laag vuur 10 minuten zachtjes koken totdat de bessenmix iets indikt. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

 

Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine. Schep het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en verdeel het bosbessenmengsel in grote druppels over het ijs. Ga er vervolgens met de achterkant van een lepel doorheen voor mooie swirls. Zet het minimaal 2 uur in de vriezer. Zonder ijsmachine: volg de instructies op pagina 7. Schep het ijs in een luchtdichte vriezerdoos en verdeel aan het einde het bosbessenmengsel in grote druppels over het ijs. Ga er vervolgens met de achterkant van een lepel doorheen voor mooie swirls. Zet het gedurende 7-8 uur in de vriezer.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

1 x recept voor Roomijsbasis, zie p. 8
5 el yuzusap, te koop bij Aziatische winkels
1 el extra vierge olijfolie
2 el water
150 g bosbessen, vers of diepvries
1 el kokosbloesemsuiker
⅛ tl kaneel

Zie ook:

Dhal makhani

hoofdgerecht | 40 | 6 personen

Lees meer
Gerookte zalm en waterkers

nagerecht | 1 | 10 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.