Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Vietnamese tofuburgers

Uit van

Hoofdgerecht | 45 minuten | 4 personen

Ingrediënten

voor de burgers
280 g extra stevige tofu
1 banaansjalot of gewone sjalot, fijngesnipperd
1 kleine Spaanse peper, fijngehakt
een handvol koriander, gehakt
1 el gehakt Thais basilicum, plus extra ter garnering
1 el gehakte verse munt
5 el boekweitmeel
1 el citroengraspuree (o.a. toko)
1 el sesamzaad
1 el tomatenpuree
3 el srirachasaus
olijfolie, om in te bakken

ter garnering
4 geroosterde hamburgerbroodjes
1 wortel, in linten
een handvol waterkers
2 lente-uitjes, fijngehakt
¼ komkommer, in linten
4 el veganistische mayonaise
4 el srirachasaus
wat sesamzaad

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

 

Maak eerst de burgers. Prak de tofu met een pureestamper in een grote mengkom tot kleine stukjes, of breek met de hand in kleine stukjes.

 

Voeg de rest van de ingrediënten voor de burgers behalve de olijfolie toe aan de kom en meng alles goed door elkaar. Prak het burgermengsel niet te veel, want dat resulteert in een zompige burger.

 

Nu is het tijd om de burgers te vormen. Bestuif je handen steeds met wat boekweitmeel zodat het burgermengsel niet aan je handen blijft plakken. Je zou 4 grote burgers moeten kunnen maken. Leg de burgers op de bakplaat.

 

Ik bak de burgers graag eerst in de pan goudbruin voordat ik ze in de oven zet, dus verhit wat olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de burgers ongeveer 3 minuten aan beide kanten, tot ze goudbruin zijn. Leg de gebakken burgers terug op de bakplaat en bak 15 minuten in de oven.

 

Maak intussen eventueel de dressing (zie hieronder) en bereid de garnering
voor.

 

Haal de burgers uit de oven. Serveer de burgers in een geroosterd broodje
met veel dressing en de garnering: wortel, waterkers, lente-ui, komkommer,
veganistische mayonaise, srirachasaus en sesamzaad.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

voor de burgers
280 g extra stevige tofu
1 banaansjalot of gewone sjalot, fijngesnipperd
1 kleine Spaanse peper, fijngehakt
een handvol koriander, gehakt
1 el gehakt Thais basilicum, plus extra ter garnering
1 el gehakte verse munt
5 el boekweitmeel
1 el citroengraspuree (o.a. toko)
1 el sesamzaad
1 el tomatenpuree
3 el srirachasaus
olijfolie, om in te bakken

ter garnering
4 geroosterde hamburgerbroodjes
1 wortel, in linten
een handvol waterkers
2 lente-uitjes, fijngehakt
¼ komkommer, in linten
4 el veganistische mayonaise
4 el srirachasaus
wat sesamzaad

Zie ook:

Paddenstoelenlasagne met pestosaus

hoofdgerecht | 60 | 6 personen

Lees meer
Aardappeltortilla met ei

hoofdgerecht | 15 | 2 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.