De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Vegan parmezaan

Uit Vegan Zuivel van Emilie Holm

Voorgerecht | 5 minuten | 4 personen

Ingrediënten

150 g zonnebloempitten
4 el edelgistvlokken
½ tl uienpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl zeezout

Bereidingswijze

Een supersimpel en snel recept voor geraspte parmezaan om in salades, dressings, over pasta en andere gerechten te gebruiken waarbij je een nootachtige, kazige smaak wenst.

 

Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn. Laat afkoelen.

 

Maal alle ingrediënten in de blender of keukenmachine grof met de pulseknop.

 

Bewaar de parmezaan in een luchtdichte trommel in de koelkast. Hij is een paar weken houdbaar.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

150 g zonnebloempitten
4 el edelgistvlokken
½ tl uienpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl zeezout

Zie ook: