Open van wo tot en met za van 11.00 tot 18.00 uur. Online bestellen kan 24/7. Vind ik ook leuk.

Uientaart met camembert

Uit Bladerdeeg van Guillaume Marinette

Hoofdgerecht | 45 minuten | 6 personen

Ingrediënten

6 uien
20 g suiker
3 rollen koelvers bladerdeeg
1 camembert
1 eidooier

Bereidingswijze

Snipper de uien en laat ze met de suiker 10 minuten karamelliseren in een koekenpan. Schep regelmatig om. Laat afkoelen.

 

Snijd met een glas zo veel mogelijk cirkels uit het deeg.

 

Leg 1 theelepel gekaramelliseerde ui op elke cirkel. Klap de cirkels dubbel en dan nogmaals, zodat de dunste delen elkaar raken.

 

Rol de randen lichtjes om, zodat je een bloemblaadje krijgt.

 

Leg een camembert in een houten doosje (plastic verwijderen) in het midden van een taart- of springvorm. Leg de bloemblaadjes rondom de camembert.

 

Bestrijk alle zichtbare delen van het deeg met eidooier. Bak de taart 25 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.

 

Serveer warm of lauw.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

6 uien
20 g suiker
3 rollen koelvers bladerdeeg
1 camembert
1 eidooier

Zie ook:

Pasta e fagioli soep

voorgerecht | 20 | 4 personen

Lees meer
Luxe gevulde kipkebabs

hoofdgerecht | 50 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.