De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

‘Tonijnsalade’ met watermeloen

Uit Plants Only Kitchen van Gaz Oakley

Voorgerecht | 190 minuten | 4 personen

Ingrediënten

1 middelgrote watermeloen, geschild en in plakken van 6 x 4 cm en 2,5 cm dik
1 el zeezout
plantaardige olie, om in te bakken

Voor de marinade
2 tl tahin
6 el sojasaus of tamari (glutenvrije sojasaus, o.a. toko)
2 el rijstazijn
sap van ½ limoen
1 tl chilivlokken
1 teentje knoflook
1 el srirachasaus
een stukje verse gemberwortel, geschild
2 lente-uitjes
3 el sesamolie

Voor de noedelsalade
300 g mihoen, gekookt zoals aangegeven op de verpakking
½ komkommer, in reepjes
5 lente-uitjes, in dunne ringetjes
een handvol sugarsnaps, in de lengte in dunne reepjes
een handvol Thais basilicum

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een diepe bakplaat met bakpapier.

 

Leg de plakken watermeloen op de bakplaat en bestrooi licht met het zeezout. Bak de watermeloen 1 uur in de oven.

 

Pureer intussen alle ingrediënten voor de marinade in een blender.

 

Haal de watermeloen uit de oven. De watermeloen is nu geslonken en dieprood van kleur.

 

Schenk de marinade over de watermeloen. Laat afkoelen en daarna minimaal 2 uur in de koelkast marineren.

 

Haal de watermeloen uit de koelkast. Hussel de ingrediënten voor de noedelsalade door elkaar, samen met een paar eetlepels marinade.

 

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Voeg wat olie toe en schroei de gemarineerde plakken watermeloen 2 minuten aan beide kanten.

 

Snijd de watermeloen in plakjes en serveer op een bedje van de noedelsalade.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

1 middelgrote watermeloen, geschild en in plakken van 6 x 4 cm en 2,5 cm dik
1 el zeezout
plantaardige olie, om in te bakken

Voor de marinade
2 tl tahin
6 el sojasaus of tamari (glutenvrije sojasaus, o.a. toko)
2 el rijstazijn
sap van ½ limoen
1 tl chilivlokken
1 teentje knoflook
1 el srirachasaus
een stukje verse gemberwortel, geschild
2 lente-uitjes
3 el sesamolie

Voor de noedelsalade
300 g mihoen, gekookt zoals aangegeven op de verpakking
½ komkommer, in reepjes
5 lente-uitjes, in dunne ringetjes
een handvol sugarsnaps, in de lengte in dunne reepjes
een handvol Thais basilicum

Zie ook: