Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Thaise salade met biefstuk

Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen

Ingrediënten

400 g ossenhaas
2 tl olijfolie
grof zeezout om te bestrooien
2 kleine koolrabi’s of venkelknollen (350 g; geschild, in dunne reepjes)
2 kleine groene appels (Granny Smith; in dunne plakjes)
4 handen (Thaise) basilicumblaadjes
250 g rucola
4 babykomkommers, in de lengte, in vieren

Dressing:
2 rode chilipepers, zonder zaad, grof gehakt
1 teen knoflook, grofgesneden
2 el limoensap
2 el water
1½ bruine basterdsuiker
1 el vissaus
50 g geroosterde cashewnoten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Besprenkel het vlees met de olie, wrijf het rondom in en bestrooi met zout. Verhit een kleine anti-aanbakpan op hoog vuur. Schroei het vlees aan elke kant 2 minuten dicht tot het rondom bruin is. Leg het op de bakplaat en zet 10 minuten in de oven voor een medium rare resultaat of tot het zo gaar is als je wilt. Laat 10 minuten rusten en snijd het in dunne plakjes.

Draai voor de dressing de chilipepers, knoflook, het limoensap, water, de suiker en vissaus in keukenmachine of met een staafmixer tot een fijne massa. Voeg de cashewnoten toe en draai met korte pulsen tot de noten zijn fijngehakt.

Verdeel het vlees, de koolrabi, appel, basilicum, rucola en komkommer over de borden. Besprenkel met de dressing en dien op.

 

Wat drinken we erbij?
Vila Voltaire 2019, ‘Gros Grains’, Coteaux d’Ensérune, Frankrijk
Fiesta de Azul y Garanza 2018, Garnacha-Tempranillo, Navarra, Spanje

 

Ingrediënten

400 g ossenhaas
2 tl olijfolie
grof zeezout om te bestrooien
2 kleine koolrabi’s of venkelknollen (350 g; geschild, in dunne reepjes)
2 kleine groene appels (Granny Smith; in dunne plakjes)
4 handen (Thaise) basilicumblaadjes
250 g rucola
4 babykomkommers, in de lengte, in vieren

Dressing:
2 rode chilipepers, zonder zaad, grof gehakt
1 teen knoflook, grofgesneden
2 el limoensap
2 el water
1½ bruine basterdsuiker
1 el vissaus
50 g geroosterde cashewnoten

Zie ook: