Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Teriyakizalm met mangosalsa

Uit van

Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen

Ingrediënten

Voor de teriyakizalm:
150 ml water
1 tl maïzena
4 el sojasaus
4 el vloeibare honing
1 el vissaus
½ el gember­poeder
½ el knoflookpoeder
½ el chilivlokken
4 zalmfilets
200 g basmatirijst
2 el olie (om te bakken)
geroosterde sesamzaadjes

Voor de salsa:
500 g mango, in stukjes, of blik van 420 g uitgelekt
1 limoen (geraspte schil en sap)
klein handje verse koriander (gehakt)
1 rode peper

Bereidingswijze

Begin met de teriyakisaus. Doe het water met de maïzena in een kom en roer tot het water melkwit is. Voeg de sojasaus, honing, vissaus, gember, knoflookpoeder en chilivlokken toe en roer goed. Leg de zalmfilets in de saus en laat ze marineren terwijl je de salsa maakt.

 

Snijd de mango in stukjes, doe ze in een kom en hussel de rasp en het sap van de limoen plus de koriander erdoor. Hak de peper fijn en voeg toe. Kook de rijst. Giet de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag (liefst met deksel, maar met een stuk aluminiumfolie kan het ook) en zet ’m op matig tot hoog vuur. Doe de zalm met de marinade in de pan. Bak de vis afhankelijk van de dikte zo’n 2 min aan elke kant. Let op dat de saus niet te dik of te plakkerig wordt – dreigt dat te gebeuren? Draai het vuur laag en roer.

 

Draai het vuur uit en leg het deksel of een stuk folie op de pan, om het dikste deel van de vis verder gaar te stomen. Serveer de filets en salsa op een bedje van rijst. Maak af met een scheutje saus en sesamzaadjes.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

Voor de teriyakizalm:
150 ml water
1 tl maïzena
4 el sojasaus
4 el vloeibare honing
1 el vissaus
½ el gember­poeder
½ el knoflookpoeder
½ el chilivlokken
4 zalmfilets
200 g basmatirijst
2 el olie (om te bakken)
geroosterde sesamzaadjes

Voor de salsa:
500 g mango, in stukjes, of blik van 420 g uitgelekt
1 limoen (geraspte schil en sap)
klein handje verse koriander (gehakt)
1 rode peper

Zie ook:

Framboos & chocoladecreamsicle

nagerecht | 375 | 4 personen

Lees meer
Luxe gevulde kipkebabs

hoofdgerecht | 50 | 4 personen

Lees meer
Kip ‘shoarma’

hoofdgerecht | 200 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.