Open van wo tot en met za van 11.00 tot 18.00 uur. Online bestellen kan 24/7. Vind ik ook leuk.

Tempé met ge­ka­ra­mel­li­seerde uiencompote

Uit De Vier Seizoenen van Vogel van Sanne Vogel

Voorgerecht | 20 minuten | 6 personen

Ingrediënten

Voor de uiencompote:
(geroosterde) sesamolie
4 rode uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
zout
2 el balsamicoazijn
1 laurierblad
2 el sojasaus
1 el maple syrup
1 tl maizena

Voor de tempé:
500 g biologische tempé
2 el vegan furikake of sesamzaad
1 tl sambal (optioneel)

Bereidingswijze

Verhit een scheut sesamolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook met een snuf zout tot ze goudbruin zijn. Voeg de azijn toe en bak op laag vuur door. Voeg 2 el water, het laurierblad, de sojasaus en maple syrup toe. Kook op laag vuur in tot het een dikke en stroperige compote is. Voeg eventueel de maizena toe om de saus in te dikken.

 

Snijd de tempé in plakken van 5 mm. Verhit een scheut sesamolie in een koekenpan. Bestrooi de plakken tempé met zout. Bak de tempé in kleine porties tot ze goudbruin zijn. Als je alle tempé gebakken hebt, serveer je meteen met de warme uiencompote. Garneer met furikake of sesamzaad en eventueel wat sambal.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

Voor de uiencompote:
(geroosterde) sesamolie
4 rode uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
zout
2 el balsamicoazijn
1 laurierblad
2 el sojasaus
1 el maple syrup
1 tl maizena

Voor de tempé:
500 g biologische tempé
2 el vegan furikake of sesamzaad
1 tl sambal (optioneel)

Zie ook: