Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Tarte tatin met wortel & taleggio

Uit De Groene Bakplaat van Rukmini Iyer

Hoofdgerecht | 40 minuten | 4 personen

Ingrediƫnten

320 g kant-en-klaar bladerdeeg (rol)
2 afgestreken tl dijonmosterd
200 g taleggio of andere smeltkaas, in dunne plakjes
250 g babywortels, in de lengte gehalveerd
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel zeezout
versgemalen zwarte peper
paar takjes tijm

OPDIENEN MET
groene salade

Bereidingswijze

Dit is een fijn taartje om te maken als je wat van die mooie babywortels in huis hebt en je eigenlijk niet weet wat je ermee moet doen. Nog mooier wordt dit met wortels in verschillende kleuren. Je hoeft er alleen maar een groene salade bij te geven en je hebt een chique doordeweekse maaltijd.

 

Verwarm de oven voor tot 200 C/gasstand 6. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het met de mosterd; laat hierbij rondom een rand van 2,5 cm vrij. Leg de plakjes taleggio erop.

 

Schep de gehalveerde wortels om met de olijfolie en het zout en leg ze op de kaas. Strooi de tijm erover en zet het geheel 30 minuten in de oven.

 

Dien heet open geef er een groene salade bij.

Dit recept komt uit:

Ingrediƫnten

320 g kant-en-klaar bladerdeeg (rol)
2 afgestreken tl dijonmosterd
200 g taleggio of andere smeltkaas, in dunne plakjes
250 g babywortels, in de lengte gehalveerd
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel zeezout
versgemalen zwarte peper
paar takjes tijm

OPDIENEN MET
groene salade

Zie ook:

Boerenkoolsalade met parmaham

voorgerecht | 30 | 4 personen

Lees meer
Rode bietencurry

hoofdgerecht | 420 | 4 personen

Lees meer
Paella met zilvervliesrijst

hoofdgerecht | 70 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.