Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Taco’s met spinazie, chorizo en aardappel

Uit Taco's van Felipe Fuentes Cruz & Ben Fordham

Hoofdgerecht | 15 minuten | 2 personen

Ingrediënten

Voor de taco’s:
100 g bakchorizo
1 aardappel
1 rode ui
2 el plantaardige olie
100 g blaadjes spinazie
zout en peper

Om te serveren:
bosje waterkers
100 g radijsjes, in dunne plakjes
6 bloem- of maistortillas, verwarmd
200 g queso fresco of feta, verkruimeld
salsa naar keuze

Bereidingswijze

Snijd de chorizo in plakjes van ongeveer 5 mm dik. Schil de aardappel en snijd ’m in dunne reepjes. Snijd de ui in dunne ringen.

 

Verhit de olie in een pan op matig vuur, voeg de plakjes chorizo toe en bak ze 2 minuten. Voeg dan de reepjes aardappel toe en bak ze in 6-8 minuten gaar. Voeg de ui, spinazie, zout en peper toe en bak nog 1-2 minuten.

 

Doe de waterkers en plakjes radijs in aparte kommen en zet ze op tafel. Schep het chorizomengsel op het midden van de warme tortilla’s en voeg de verkruimelde kaas toe.

 

Serveer met een schepje salsa.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

Voor de taco’s:
100 g bakchorizo
1 aardappel
1 rode ui
2 el plantaardige olie
100 g blaadjes spinazie
zout en peper

Om te serveren:
bosje waterkers
100 g radijsjes, in dunne plakjes
6 bloem- of maistortillas, verwarmd
200 g queso fresco of feta, verkruimeld
salsa naar keuze

Zie ook: