Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Taco’s als ontbijt

Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen

Ingrediënten

4 el extra vergine olijfolie 230 g worstvlees

1 kleine ui, gesnipperd

1 grote groene chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes

1 teentje knoflook, geperst

8 kleine maïstortilla’s (ø ca. 13 cm)

8 grote eieren

fleur de sel en versgemalen zwarte peper

Voor de garnering

fijngesneden jalapeñopeper, ingemaakte radijs, koriander

Bereidingswijze

In Californië worden taco’s op veel verschillende manieren gegeten, zowel op traditionele wijze als in veganistische gerechten. Je kunt ze met allerlei vullingen serveren, vandaar wellicht de vele varianten.

 

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Voeg

1 eetlepel van de olijfolie toe en bak het worstvlees 6 tot 8 minuten, tot het bruin is, terwijl je voortdurend met een houten lepel roert. Schep het in een kom en zet apart.

 

Verhit opnieuw 1 eetlepel van de olijfolie in de koekenpan en fruit de ui 3 minuten, tot hij glazig wordt. Voeg de groene chilipeper toe en breng op smaak met fleur de sel en zwarte peper. Bak nog 5 minuten, tot de groenten beginnen te karamelliseren. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Schep alles in de kom met het worstvlees. Veeg de koekenpan schoon en zet apart. 

 

Verwarm de tortilla’s één voor één 1 tot 2 minuten aan elke kant in een droge koekenpan met antiaanbaklaag, tot ze kleur krijgen. Leg ze op een bord en dek ze af met een theedoek, zodat ze warm blijven.

 

Breek de eieren in een kom, voeg fleur de sel en zwarte peper toe en klop de eieren los. Verhit de schoongeveegde koekenpan met de rest van de olijfolie op hoog vuur. Voeg de losgeklopte eieren toe en zet het vuur een beetje lager. Roer regelmatig en draai met de pan, zodat de eieren regelmatig garen. Bak 3 tot 4 minuten, tot je grove stukken omelet hebt. Haal de pan van het vuur.

 

Verdeel de omelet net voor het serveren over de tortilla’s. Schep er het worstvlees en de groenten over en garneer naar wens.

Ingrediënten

4 el extra vergine olijfolie 230 g worstvlees

1 kleine ui, gesnipperd

1 grote groene chilipeper, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes

1 teentje knoflook, geperst

8 kleine maïstortilla’s (ø ca. 13 cm)

8 grote eieren

fleur de sel en versgemalen zwarte peper

Voor de garnering

fijngesneden jalapeñopeper, ingemaakte radijs, koriander

Zie ook:

Citroenharten

nagerecht | 35 | 4 personen

Lees meer
Speedy cornzales

voorgerecht | 8 | 4 personen

Lees meer
Paddenstoelenragù met spaghetti

hoofdgerecht | 170 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.