Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Speedy cornzales

Voorgerecht | 8 minuten | 4 personen

Ingrediënten

BBQ 180 °C, direct
60 ml mayonaise
60 ml zure room
1⁄2 tl gerookt-paprikapoeder of chilipoeder + extra ter garnering
1⁄2 teentje knoflook, geperst
40 g verse koriander, fijngesneden
4 maiskolven, ongekookt en schoongemaakt
110 g feta, verkruimeld
sap van 1 citroen peterselie, ter garnering

Bereidingswijze

In Mexico noemen ze deze favoriete streetfood elote. De allerlekkerste maïs van de BBQ.

Meng de mayonaise, zure room, gerooktpaprika- of chilipoeder, knoflook en koriander in een grote kom.

Plaats de maïskolf, als The Bastard goed heet is, direct boven de kolen op het rooster. Blijf de maïskolf goed rondraaien (hij mag best een klein beetje zwart worden). Dit duurt ongeveer 8 minuten.

Smeer de gare maïskolf rondom in met het mayonaisemengsel, strooi er de feta over en wat gerooktpaprika- of chilipoeder voor een mooi kleurtje. Besprenkel met wat citroensap en gehakte peterselie.

Tip Prik een satéprikker in de maïs; eet net wat makkelijker.

Ingrediënten

BBQ 180 °C, direct
60 ml mayonaise
60 ml zure room
1⁄2 tl gerookt-paprikapoeder of chilipoeder + extra ter garnering
1⁄2 teentje knoflook, geperst
40 g verse koriander, fijngesneden
4 maiskolven, ongekookt en schoongemaakt
110 g feta, verkruimeld
sap van 1 citroen peterselie, ter garnering

Zie ook:

Bistroplank

voorgerecht | 85 | 8 personen

Lees meer
Zeebaarssalade

voorgerecht | 140 | 4 personen

Lees meer
Chocolade-hazelnootmelk

nagerecht | 10 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.