De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Salsa brava

Uit Olie, Azijn, Zout & Zuur. van Johan Bjorkman

Voorgerecht | 50 minuten | 4 personen

Ingrediƫnten

1 rode peper, fijngehakt
1 gele ui, gesnipperd
3 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
400 g tomaten, grofgemalen in een keukenmachine
1 tl gerookt paprikapoeder
1 el sherryazijn
zout en versgemalen
zwarte peper

Bereidingswijze

Patatas bravas is een van de bekendste Spaanse tapasgerechten. Het zijn gefrituurde stukjes aardappel, geserveerd met aioli en een garnering van pittige tomatenketchup (salsa brava). Perfect om te maken als de tomaten rijp zijn.

 

Bak het pepertje in een droge, hete pan of houd hem boven een gasvlam zodat hij een beetje blakert.

 

Bak de ui 10 minuten in de olijfolie in een pan op laag vuur zonder dat hij verkleurt. Voeg de knoflook toe en laat nog 5 minuten sudderen. Voeg het pepertje, de tomaten, het gerookt paprikapoeder en de sherryazijn toe. Laat 30 minuten op een laag vuur sudderen en breng op smaak met zout en zwarte peper.

 

Nu sta je voor de keus of je alles glad wilt pureren als een ketchup of het wat chunky wilt laten. Alles is mogelijk! Je kunt ook de helft pureren en de andere helft wat grover laten.

 

Giet de saus in goed afsluitbare, brandschone flessen of potten en stoom of kook de potten 10 minuten.

 

In de koelkast blijft de saus blijft minstens zes maanden goed, maar slechts een week als je de fles hebt geopend.

Dit recept komt uit:

Ingrediƫnten

1 rode peper, fijngehakt
1 gele ui, gesnipperd
3 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
400 g tomaten, grofgemalen in een keukenmachine
1 tl gerookt paprikapoeder
1 el sherryazijn
zout en versgemalen
zwarte peper

Zie ook:

Shortbread met citroen

nagerecht | 25 | 4 personen

Lees meer
Pasta met zeewier

hoofdgerecht | 15 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.