Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Salade met kwartel

Voorgerecht | 60 minuten | 4 personen

Ingrediƫnten

  • sla naar keuze
  • 4 kwartels, ieder verdeeld in 2 borstjes en 2 pootjes
  • 4 boleten of 8 grote kastanjechampignons,
    in plakken

Voor de dressing

  • 1 eidooier
  • halve el Dijonmosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 tot 5 el zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Salade met kwartel en paddestoelen of boleten met een dressing met dijonmosterd en een heerlijke gekoelde pinot noir erbij.

Leg de sla op het bord en schep de vinaigrette erover.

Bak de kwartelpootjes eerst in een koekenpan met zonnebloemolie en boter.

Doe de borstjes wat later in de pan.

Bak in een andere pan de paddenstoelen.

Verdeel deze over de sla en leg de kwartel eromheen.

 

*Weetje: Dijon is de meest vriendelijke mosterdsoort voor wijn.


Wijnadvies van meneer Hamersma, schrijver van De Grote Hamersma
Roodliefhebbers schenken er een licht gekoelde pinot noir bij. Of anders toch wel een Zuid-Franse blend van grenache en syrah. Wie van wit houdt, neemt riesling.

Ingrediƫnten

  • sla naar keuze
  • 4 kwartels, ieder verdeeld in 2 borstjes en 2 pootjes
  • 4 boleten of 8 grote kastanjechampignons,
    in plakken

Voor de dressing

  • 1 eidooier
  • halve el Dijonmosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 3 tot 5 el zonnebloemolie
  • zout en peper

Zie ook: