Open van wo tot en met za van 11.00 tot 18.00 uur. Online bestellen kan 24/7. Vind ik ook leuk.

Saag paneer

Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen

Ingrediënten

250 g paneer (o.a. toko), in blokjes

5 el koolzaadolie

800 g verse babyspinazie of 450 g

diepvriesspinazie (ontdooid) 1 tl komijnzaad

1 tl chilipoeder (of naar smaak), optioneel

1 tl kurkumapoeder

4 dikke teentjes knoflook, fijngehakt

2 el yoghurt

zout

3 el single cream of slagroom, optioneel

VOOR DE MARINADE

1⁄2 tl kurkumapoeder 1⁄2 tl chilipoeder

1⁄2 tl zout

1 tl koolzaadolie 

Bereidingswijze

Vaak zijn de beste recepten ook de eenvoudigste. Je hoeft niet de hele dag in de keuken staan te zwoegen om een lekkere maaltijd te bereiden. In 2015 bracht ik een bezoek aan Thali op Old Brompton Road in Londen. Ik was daar om een recensie te schrijven over het restaurant en ze serveerden een maaltijd die echt voortreffelijk was.

 

Een van de bijgerechten die avond was deze saag paneer. Normaal zou ik dit niet bestellen, maar ik vond het heerlijk! Ik vond het zelfs zo lekker dat ik naar het recept vroeg. Ik heb mijn eigen draai aan hun geweldige recept gegeven. Je hebt hier een flinke pan voor nodig, omdat je een grote berg spinazie hebt, maar tijdens het garen slinkt de spinazie enorm. Je kunt voor dit recept ook diepvriesspinazie gebruiken, wat een stuk makkelijker is.

 

Prik met een vork een paar gaatjes in elk blokje paneer en meng goed met de ingrediënten voor de marinade. Je kunt de paneer nu meteen bakken, maar het is lekkerder als je hem langer laat marineren.

 

Bak de paneer in ongeveer 3 eetlepels van de koolzaadolie in een koekenpan op middelhoog vuur goudbruin. Zet apart terwijl je de spinazie gaat koken (als je verse spinazie gebruikt).

 

Schenk 280 ml water in een grote pan en breng aan de kook. Voeg de spinazie toe en laat zachtjes koken tot het water is verdampt. Laat de spinazie afkoelen en pureer in een keukenmachine tot een dikke pasta. Zet apart.

 

Verhit de rest van de koolzaadolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad toe en roer ongeveer 30 seconden door de olie. Voeg dan het chilipoeder en het kurkuma- poeder toe. Roer de gehakte knoflook erdoor en bak goudbruin. Pas op dat de knoflook niet verbrandt, want dan wordt hij bitter.

 

Voeg de gepureerde spinazie toe aan de pan en roer de yoghurt er eetlepel voor eetlepel door. Roer de gebakken paneer erdoor en verwarm. Breng op smaak met zout en serveer direct. Ik roer er graag nog 3 eetlepels room door om het gerecht af te maken. Dat is optioneel, maar wel erg lekker.

Ingrediënten

250 g paneer (o.a. toko), in blokjes

5 el koolzaadolie

800 g verse babyspinazie of 450 g

diepvriesspinazie (ontdooid) 1 tl komijnzaad

1 tl chilipoeder (of naar smaak), optioneel

1 tl kurkumapoeder

4 dikke teentjes knoflook, fijngehakt

2 el yoghurt

zout

3 el single cream of slagroom, optioneel

VOOR DE MARINADE

1⁄2 tl kurkumapoeder 1⁄2 tl chilipoeder

1⁄2 tl zout

1 tl koolzaadolie 

Zie ook:

‘Tonijnsalade’ met watermeloen

voorgerecht | 190 | 4 personen

Lees meer
Boeddha-ontbijtbowl

hoofdgerecht | 40 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.