De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Rode bietencurry

Uit Slow Cooked Vega van Katy Holder

Hoofdgerecht | 420 minuten | 4 personen

Ingrediënten

60 g ghee of boter
2 kleine rode uien, gehalveerd, in dunne halve ringen gesneden
3 knoflooktenen, fijngehakt
1½ tl komijnzaad
1½ tl bruin mosterdzaad
2 el verse of gedroogde kerrieblaadjes (verkrijgbaar bij de toko)
3 groene Spaanse pepers, in dunne ringetjes gesneden
1,5 kg rode bieten, geschild en in vieren gesneden, de bladeren en de stengels gescheiden en in stukken van 5 cm gesneden
100 ml kokosazijn (zie TIP)
400 ml kokosmelk (uit blik), geschud
gestoomde rijst, om erbij te serveren

Bereidingswijze

Kokosazijn geeft deze buitengewoon mooie en voedzame curry zijn kenmerkende smaak, maar je kunt ook een andere zachte witte azijn gebruiken – begin met het toevoegen van de helft van de gevraagde hoeveelheid en voeg eventueel meer toe naar smaak.

 

Verhit de ghee in de inzetpan van de slowcooker of in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui, knoflook, het komijnzaad, mosterdzaad, de kerrieblaadjes en de helft van de Spaanse peper 4 minuten.

 

Zet de inzetpan, als je die gebruikt, terug in de slowcooker of schep het uimengsel uit de koekenpan in de slowcooker. Voeg de rode biet, kokosazijn en kokosmelk toe. Kook de groenten 6 uur en 30 minuten op de lage stand of tot de rode bieten gaar zijn.

 

Roer de bietenstengels en het -blad door de curry en kook de curry nog 30 minuten of tot het bietenblad is geslonken.

 

Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe, indien nodig. Serveer de rode bietencurry met de overgebleven Spaanse peper en gestoomde rijst.

 

TIP: Kokosazijn is bij de toko en online verkrijgbaar.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

60 g ghee of boter
2 kleine rode uien, gehalveerd, in dunne halve ringen gesneden
3 knoflooktenen, fijngehakt
1½ tl komijnzaad
1½ tl bruin mosterdzaad
2 el verse of gedroogde kerrieblaadjes (verkrijgbaar bij de toko)
3 groene Spaanse pepers, in dunne ringetjes gesneden
1,5 kg rode bieten, geschild en in vieren gesneden, de bladeren en de stengels gescheiden en in stukken van 5 cm gesneden
100 ml kokosazijn (zie TIP)
400 ml kokosmelk (uit blik), geschud
gestoomde rijst, om erbij te serveren

Zie ook: