Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Aubergine curry

Hoofdgerecht | 60 minuten | 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bosje koriander, alleen de blaadjes
  • 4 el Thaise groene currypasta
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 blikken kokosmelk
  • 2 aubergines, in dobbelstenen
  • 400 g tuinbonen (diepvries), dubbel gedopt
  • sap van 2 à 3 limoenen
  • 200 g kersentomaten, gehalveerd
  • 2 handjes spinazie, grof gesneden

Bereidingswijze

Een rijke, verrassende aubergine curry


Laat een wok op hoog vuur heet worden.

Schenk er de olie in en fruit de currypasta 2 tot 3 minuten.

Schenk de kokosmelk erbij en laat aan de kook komen.

Voeg de aubergine toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen op lager vuur.

Voeg de tuinboontjes toe en laat nog een paar minuten meekoken.

Proef en maak op smaak met zout en limoensap.

Roer tot slot de kersentomaatjes en spinazie door de curry en bestrooi met fijn gehakt.

Serveer met rijst en papadums.

 

Wijnadvies uit De Grote Hamersma

Hurry, haal riesling, viognier of Zuid-Franse rosé bij je curry. Wordt het extra genieten.

Ingrediënten

  • 1 bosje koriander, alleen de blaadjes
  • 4 el Thaise groene currypasta
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 blikken kokosmelk
  • 2 aubergines, in dobbelstenen
  • 400 g tuinbonen (diepvries), dubbel gedopt
  • sap van 2 à 3 limoenen
  • 200 g kersentomaten, gehalveerd
  • 2 handjes spinazie, grof gesneden

Zie ook: