Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Kip met artisjok, aardappelen en rozemarijn

Hoofdgerecht | 60 minuten | 4 personen

Ingrediënten

  • Pot artisjokhartjes (op water; niet gepekeld)
  • 1,8 kg goede kip, in stukken
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 kg aardappelen, bij voorkeur de Ratte. Schoongeborsteld en gehalveerd.
  • 2 tl rozemarijnblaadjes, plus enkele toefjes om te garneren
  • 6 el olijfolie
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze

(Uit Twee Gulzige Italianen van Antonio Carluccio en Gennaro Contaldo)

 

Verhit de oven tot 200 graden/gasstand 4

Doe de stukken kip, de artisjokharten, ui en aardappelen in een grote braadslee. Bestrooi alles

met rozemarijnnaaldjes, sprenkel er olie over en strooi zout en peper naar smaak er overheen.

Meg met de handen door elkaar tot alles een vettig laagje heeft.

Zet de braadslee gedurende 30 minuten in de hete oven. Neem ‘m eruit, schep alles weer goed

door elkaar (deze keer met een lepel…) en zet hem weer 30 minuten in de oven, waarna de

kip en de aardappelen gaar zouden moeten zijn.

 

*Tip.
Dien het gerecht direct op, gegarneerd met wat verse rozemarijntakjes en met een
lekkere groene salade erbij.

 

Wijnadvies van meneer Hamersma, schrijver van De Grote Hamersma:

Kip is een groot wijnliefhebber. Zowel rood als wit is aan haar besteed. In dit geval een goede

droge witte Bordeaux. Of anders rode Rhône. Onalledaags maar de moeite van het zoeken

waard: dornfelder uit Duitsland.

Ingrediënten

  • Pot artisjokhartjes (op water; niet gepekeld)
  • 1,8 kg goede kip, in stukken
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 1 kg aardappelen, bij voorkeur de Ratte. Schoongeborsteld en gehalveerd.
  • 2 tl rozemarijnblaadjes, plus enkele toefjes om te garneren
  • 6 el olijfolie
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Zie ook: