Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Champignons à l’escargot

Hoofdgerecht | 60 minuten | 4 personen

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 300 à 350 g verse champignons
  • dragon
  • wat takjes peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Lekker langzaam van genieten, champignons à l’escargot

(Uit Eenvoudige dineetjes van Cara Lee)

 

Neem vier kleine vuurvaste potjes en vet die in met boter. Maak de champignons schoon met

wat keukenpapier (niet wassen), leg in elk potje drie tot vier champignonhoedjes en hak de

rest van de champignons fijn, tezamen met verse dragonblaadjes (mag eventueel ook

gedroogde zijn, maar verse is lekkerder) en de peterselie.

Schil de knoflook, rasp de teentjes of hak ze of snij ze zo klein mogelijk en meng de

knoflookmassa door het gehakte champignonmengsel. Strooi er wat zout en peper op en

verdeel het mengsel over de potjes.

Verdeel ook de rest van de boter, zodat u in iedere pot een flinke klont kunt leggen.

Zet de potjes tenslotte 15 à 20 minuten in een voorverwarmde, hete oven (200 graden).

Serveer de champignons à l’escargot bloedheet, met stokbrood.

*Tip: Dit gerecht kan van tevoren voorbereid worden, zodat het alleen nog maar in de oven
gezet hoeft te worden.

 

Wijnadvies van meneer Hamersma, schrijver van De Grote Hamersma:

Als je toch langzaam aan het genieten bent bij champignons op de slakkenmanier bereid, neem dan

nog wat extra de tijd voor een Bourgogne Blanc. Maar ook wit uit de Rhône, en dan met name

van de roussannedruif, is een echte paddenstoelenwijn.

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 300 à 350 g verse champignons
  • dragon
  • wat takjes peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • peper

Zie ook:

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.