Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Pudding van vijgen en noten met een pure chocoladesaus

Uit van

Nagerecht | 130 minuten | 6 personen

Ingrediënten

55 g geblancheerde hazelnoten
125 ml gesmolten boter, plus extra om in te vetten
235 g kokosbloesemsuiker
225 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 ei, losgeklopt
250 ml amandelmelk
2 tl vanille-extract
55 g cacaopoeder
6 gedroogde vijgen, grofgehakt
100 g pure chocolade, grofgehakt
room, ijs of crème fraîche, om erbij te serveren

Bereidingswijze

Deze pudding wordt vast en zeker een favoriet dankzij de vijgen en hazelnoten, ingrediënten die typisch zijn voor de herfst, en de rijke chocoladesaus, die tijdens de bereiding vanzelf tot stand komt. De pudding is gemaakt in een slowcooker met een inhoud van 4 liter.

 

Schep de hazelnoten in een koude koekenpan. Rooster de hazelnoten op middelhoog vuur 3 tot 4 minuten, al omscheppend, tot ze overal goudbruin zijn. Haal de pan van het vuur. Laat de hazelnoten iets afkoelen en hak ze grof.

 

Vet de slowcooker dun in met gesmolten boter. Meng in een kom de gesmolten boter met 155 gram kokosbloesemsuiker, het zelfrijzend bakmeel, ei, de amandelmelk , het vanille-extract en 3 eetlepels cacao poeder. Spatel de gedroogde vijgen, pure chocolade en 3 eetlepels hazelnoten erdoor. Schep het beslag in de slowcooker en verdeel gelijkmatig over de bodem. Bestrooi de bovenkant van het beslag met de overgebleven kokosbloesemsuiker, het cacaopoeder en de hazelnoten.

 

Giet 625 ml kokend water over het beslag. Bereid de pudding in 2 uur op de lage stand of tot de pudding is opgestijfd. Serveer de pudding met room, ijs of crème fraîche naar keuze.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

55 g geblancheerde hazelnoten
125 ml gesmolten boter, plus extra om in te vetten
235 g kokosbloesemsuiker
225 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 ei, losgeklopt
250 ml amandelmelk
2 tl vanille-extract
55 g cacaopoeder
6 gedroogde vijgen, grofgehakt
100 g pure chocolade, grofgehakt
room, ijs of crème fraîche, om erbij te serveren

Zie ook:

Mosselen met ’nduja

hoofdgerecht | 30 | 4 personen

Lees meer
Jackfruit rendang

hoofdgerecht | 85 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.