Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Preirolletjes met gerookte zalm en pommes duchesse

Uit 10 Jaar Dagelijkse Kost van Jeroen Meus

Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen

Ingrediënten

600 g aardappelen
3 eidooiers
100 g boter + extra
4 stengels prei
laurier
tijm
50 g bloem
½ l melk
200 g kruidenkaas
limoen
8 plakjes gerookte zalm
peterselie
peper
zout

Bereidingswijze

Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water en pureer ze. Doe de eidooiers erbij, roer er 50 gram boter door en een snuf zout. Schep de puree in een spuitzak. Leg bakpapier op de bakplaat en spuit mooie toefjes.

 

Maak de prei schoon en snijd het wit in stukken van ongeveer 7 cm. Smoor de prei in een pan in een klont boter. Kruid met peper en zout. Leg er enkele blaadjes laurier en een paar takjes tijm bij. Doe er een scheutje water bij en zet een deksel op de pan. Laat garen op laag vuur.

 

Smelt 50 gram boter in een pan op laag vuur. Maak een roux door de bloem erbij te doen. Voeg de melk toe en laat al roerend indikken. Smelt de kruidenkaas hierin. Voeg een beetje melk toe als de saus te dik is. Kruid met peper en zout. Rasp naar smaak wat van de schil van ­limoen bij de saus en knijp er ook iets sap bij.

 

Verwarm de ovengrill op hoge temperatuur. Zet de aardappeltoefjes onder de grill tot ze goudbruin zijn. Meng de jus van de prei door de kaassaus. Rol de prei in de plakjes gerookte zalm. Giet de saus over de rolletjes en serveer ze met de pommes duchesse. Werk af met wat gesnipperde peterselie.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

600 g aardappelen
3 eidooiers
100 g boter + extra
4 stengels prei
laurier
tijm
50 g bloem
½ l melk
200 g kruidenkaas
limoen
8 plakjes gerookte zalm
peterselie
peper
zout

Zie ook: