De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Portobellosteaks met puree van limabonen

Uit Flavour van Yotam Ottolenghi

Hoofdgerecht | 90 minuten | 4 personen

Ingrediënten

8 middelgrote tot grote portobello’s, stelen verwijderd
10 tenen knoflook, gepeld
1 ui, gepeld, in 6 parten
1½ el chipotle-chilivlokken (of: ½ tl chilivlokken+½ tl gerookte paprikapoeder)
1 rode chilipeper
4 tl komijnzaad, grof gekneusd
1 el korianderzaad, grof gekneusd
2 el tomatenpuree
400 ml olijfolie

Puree van limabonen
1 pot van 700 g limabonen, uitgelekt
1½ el citroensap
1 el olijfolie
zeezoutvlokken

 

Bereidingswijze

Verhit de oven tot 150 graden.

 

Doe voor de steaks alle ingrediënten met 1 eetlepel zeezoutvlokken in grote ovenvaste pan met deksel. Leg de paddenstoelen erin met de bolle kant boven, leg er een vel bakpapier overheen en druk iets aan, zodat alle ingrediënten zijn bedekt. Doe deksel op de pan en zet 1 uur in de oven. Haal eruit, keer de paddenstoelen om, doe papier en deksel terug en zet de pan nog 20 minuten in de oven. Schep de paddenstoelen met een keukentang op een snijplank, halveer ze en zet opzij.

 

Schep met een eetlepel ui, knoflook en chilipeper (verwijder steeltje) uit de pan. Doe alles in kleine kom van een keukenmachine en pureer glad. Doe terug in de pan, voeg paddenstoelen toe en zet op half hoog vuur. Laat circa 5 minuten smoren.

 

Maak terwijl de paddenstoelen garen de puree. Doe de bonen in keukenmachine met het citroensap, de olijfolie, een halve theelepel zeezoutvlokken en 2 eetlepels water. Pureer alles helemaal glad, schep de puree in een middelgrote pan en warm op.

 

Verdeel de puree over vier borden, leg op elk bord vier halve paddenstoelen en schep er een flinke lepel olie over. Bewaar de resterende olie afgesloten in de koelkast voor over gegrilde groenten, noedels, vlees of vis.

 

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

8 middelgrote tot grote portobello’s, stelen verwijderd
10 tenen knoflook, gepeld
1 ui, gepeld, in 6 parten
1½ el chipotle-chilivlokken (of: ½ tl chilivlokken+½ tl gerookte paprikapoeder)
1 rode chilipeper
4 tl komijnzaad, grof gekneusd
1 el korianderzaad, grof gekneusd
2 el tomatenpuree
400 ml olijfolie

Puree van limabonen
1 pot van 700 g limabonen, uitgelekt
1½ el citroensap
1 el olijfolie
zeezoutvlokken

 

Zie ook:

Kokospudding met banaan

voorgerecht | 60 | 10 personen

Lees meer
Spaans saucijzenbrood

voorgerecht | 60 | 3 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.