De winkel is na de lockdown weer open op wo, do, vr en za van 11:00-18:00.

Pizz’ n’ roll: opgerolde pizza met fontina

Hoofdgerecht | 70 minuten | 8 personen

Ingrediënten

1 kg pizzadeeg (zie pag. 108), verdeeld in 4 porties
150 ml olijfolie
zout en peper
600 g fontina of een andere halfharde kaas van koemelk zoals emmenthaler of gruyère, in blokjes
1 bosje koriander, gehakt
1 bosje dille, gehakt
1 bosje rozemarijn, alleen de naaldjes, gehakt
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
125 g boter, gesmolten
4 eidooiers, losgeklopt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Rol een portie pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkblad in een rechthoek ter grootte van een bakplaat en 2 cm dik. Bestrijk met een bakkwast de bovenkant van het deeg met olijfolie. Bestrooi het deeg met zout en peper. Herhaal voorgaande stappen met de andere drie porties deeg.

 

Verdeel de fontina evenredig over iedere deegplak. Strooi hier de koriander, dille, rozemarijn en 80 gram geraspte parmezaan over.

 

Rol iedere rechthoek op vanaf de lange zijde tot een lange rol. Snijd met een groot mes de rol in plakken van ongeveer 5 cm dik.

 

Vet een rond bakblik met een doorsnede van 30 cm in met een beetje gesmolten boter.

 

Zet de deegrolletjes in het bakblik met de snijkant naar boven, dicht tegen elkaar aan. B

 

estrijk met een bakkwast de bovenkant van de deegrolletjes met gesmolten boter en met de losgeklopte eidooiers.

 

Strooi de overgebleven parmezaan erover.

 

Laat de deegrolletjes 1 uur rusten op kamertemperatuur.

 

Bak de opgerolde pizza 30 minuten in de oven.

 

Verlaag de oventemperatuur tot 160 °C en bak de opgerolde pizza nog 20 minuten.

leuk om te weten
Deze heerlijke en royale opgerolde pizza kan in veel kleine pizza’s worden opgedeeld en is daarom ideaal als borrelhapje wanneer er vrienden op bezoek zijn.

Ingrediënten

1 kg pizzadeeg (zie pag. 108), verdeeld in 4 porties
150 ml olijfolie
zout en peper
600 g fontina of een andere halfharde kaas van koemelk zoals emmenthaler of gruyère, in blokjes
1 bosje koriander, gehakt
1 bosje dille, gehakt
1 bosje rozemarijn, alleen de naaldjes, gehakt
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
125 g boter, gesmolten
4 eidooiers, losgeklopt

Zie ook: