Open van wo tot en met za van 11.00 tot 18.00 uur. Online bestellen kan 24/7. Vind ik ook leuk.

Pittige kipsalade

Uit Basisboek China van Ross Dobson

Voorgerecht | 20 minuten | 4 personen

Ingrediƫnten

VERS
1 gegrilde kip, huid en vlees fijngesneden
1 rode ui, in dunne ringen
1 Libanees komkommertje, in dunne schijfjes
klein bosje koriander, blaadjes en steeltjes grof gehakt

SPECERIJEN
1 theelepel szechuanpeperkorrels
1 theelepel chilizout (zie pag. 212)

VOORRAADKAST
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels sesamolie

Bereidingswijze

Hoewel salades in de Chinese keuken niet zo vaak voorkomen als in andere Aziatische landen, zijn ze wel erg lekker. Chilipeper domineert niet zoals dat gebeurt in bijvoorbeeld Thaise salades. Chinese salades zijn vaak subtieler van smaak en worden wat getemperd door koele komkommer, kool, een zure dressing en verse kruiden.

 

Doe de szechuanpeperkorrels in een kleine koekenpan en rooster op hoog vuur tot ze beginnen te roken. Laat ze in een kom glijden en laat afkoelen.

 

Maal de peperkorrels in een specerijenmolen fijn en roer in een kommetje door het chilizout. Zet weg.

 

Schep de kip, ui, komkommer en koriander in een grote schaal door elkaar.

 

Roer de sojasaus en sesamolie in een kommetje door elkaar en schenk deze dressing over de salade.

 

Schep alles op een grote platte schaal. Geef het zout-pepermengsel er apart bij, om eroverheen te strooien.

Dit recept komt uit:

Ingrediƫnten

VERS
1 gegrilde kip, huid en vlees fijngesneden
1 rode ui, in dunne ringen
1 Libanees komkommertje, in dunne schijfjes
klein bosje koriander, blaadjes en steeltjes grof gehakt

SPECERIJEN
1 theelepel szechuanpeperkorrels
1 theelepel chilizout (zie pag. 212)

VOORRAADKAST
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels sesamolie

Zie ook: