De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Pittige kipsalade

Uit Basisboek China van Ross Dobson

Voorgerecht | 20 minuten | 4 personen

Ingrediënten

VERS
1 gegrilde kip, huid en vlees fijngesneden
1 rode ui, in dunne ringen
1 Libanees komkommertje, in dunne schijfjes
klein bosje koriander, blaadjes en steeltjes grof gehakt

SPECERIJEN
1 theelepel szechuanpeperkorrels
1 theelepel chilizout (zie pag. 212)

VOORRAADKAST
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels sesamolie

Bereidingswijze

Hoewel salades in de Chinese keuken niet zo vaak voorkomen als in andere Aziatische landen, zijn ze wel erg lekker. Chilipeper domineert niet zoals dat gebeurt in bijvoorbeeld Thaise salades. Chinese salades zijn vaak subtieler van smaak en worden wat getemperd door koele komkommer, kool, een zure dressing en verse kruiden.

 

Doe de szechuanpeperkorrels in een kleine koekenpan en rooster op hoog vuur tot ze beginnen te roken. Laat ze in een kom glijden en laat afkoelen.

 

Maal de peperkorrels in een specerijenmolen fijn en roer in een kommetje door het chilizout. Zet weg.

 

Schep de kip, ui, komkommer en koriander in een grote schaal door elkaar.

 

Roer de sojasaus en sesamolie in een kommetje door elkaar en schenk deze dressing over de salade.

 

Schep alles op een grote platte schaal. Geef het zout-pepermengsel er apart bij, om eroverheen te strooien.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

VERS
1 gegrilde kip, huid en vlees fijngesneden
1 rode ui, in dunne ringen
1 Libanees komkommertje, in dunne schijfjes
klein bosje koriander, blaadjes en steeltjes grof gehakt

SPECERIJEN
1 theelepel szechuanpeperkorrels
1 theelepel chilizout (zie pag. 212)

VOORRAADKAST
2 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels sesamolie

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.