De winkel is na de lockdown weer open op wo, do, vr en za van 11:00-18:00.

Pittige halloumi-spiesjes

Uit Vega hapjes easy van Jessica Oldfield

Bijgerecht | 20 minuten | 2 personen

Ingrediënten

310 g halloumi, in 16 blokjes
4 takjes rozemarijn
1 eetlepel olijfolie
[1/2] theelepel chilivlokken
2 citroenen, gehalveerd
4 eetlepels tzatziki met venkel- & karwijzaad (zie blz. 44)
zout

Bereidingswijze

Prik met een satéprikker in elk blokje halloumi een gaatje. Rijg de blokjes dan voorzichtig aan de takjes rozemarijn, met wat tussenruimte.

 

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spiesjes 1-2 minuten aan alle kanten goudbruin. Bestrooi ze met de chilivlokken en wat zout. Geef de gehalveerde citroenen en tzatziki er apart bij.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

310 g halloumi, in 16 blokjes
4 takjes rozemarijn
1 eetlepel olijfolie
[1/2] theelepel chilivlokken
2 citroenen, gehalveerd
4 eetlepels tzatziki met venkel- & karwijzaad (zie blz. 44)
zout

Zie ook: