De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Pittig-zure salade van gegrild rundvlees met geroosterde rijst en koriander

Uit Basisboek Thailand van Tom Kime

Hoofdgerecht | 20 minuten | 4 personen

Ingrediënten

vers
400 g rosbief
2 lange rode chilipepers, pitjes verwijderd, fijngesneden
3 lente-uitjes, fijngesneden
blaadjes van ½ bosje koriander
12 muntblaadjes, fijngesneden
sap van 3 limoenen

specerijen
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
versgemalen zwarte peper

voorraadkast
2 eetlepels lichte sojasaus
4 eetlepels grofgemalen geroosterde rijst (zie blz. 17) of geroosterd sesamzaad
zout

Bereidingswijze

Alle smaken zijn in dit gerecht aanwezig: pittig, zoet, zout en zuur. Het rundvlees is zoet en rijk van smaak en de dressing maakt het helemaal af.

 

Bestrooi de rosbief rondom met zout, zwarte peper en de fijngemalen specerijen. Zorg ervoor dat de kruiden gelijk verdeeld zijn.

 

Verhit een grill, grillpan of barbecue tot hoge temperatuur. Gril het vlees 6-8 minuten voor medium-rare (of, afhankelijk van je voorkeur, langer of korter). Laat het vlees 5 minuten rusten en bewaar het vocht dat vrijkomt. Snijd de rosbief in reepjes.

 

Doe alle verse ingrediënten voor de salade in een schaal, schep om met het vlees en het vleesvocht en schenk de sojasaus erbij.

 

Schep de helft van de geroosterde rijst of het sesamzaad erdoor. Proef en pas eventueel de smaakbalans aan. Garneer met de rest van de rijst of het sesamzaad.

 

kooktip
Voor een vegetarische versie kun je gegrilde paddenstoelen en asperges in dit gerecht gebruiken.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

vers
400 g rosbief
2 lange rode chilipepers, pitjes verwijderd, fijngesneden
3 lente-uitjes, fijngesneden
blaadjes van ½ bosje koriander
12 muntblaadjes, fijngesneden
sap van 3 limoenen

specerijen
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
versgemalen zwarte peper

voorraadkast
2 eetlepels lichte sojasaus
4 eetlepels grofgemalen geroosterde rijst (zie blz. 17) of geroosterd sesamzaad
zout

Zie ook: