De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Pindasoep

Uit Vegan Soul Food van Jason Tjon Affo

Voorgerecht | 45 minuten | 6 personen

Ingrediënten

1 el zonnebloemolie
1 rode ui, fijngehakt
5 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl verse gember, fijngeraspt
1 madame-jeanette, fijngehakt
5 pimentkorrels
3 laurierblaadjes
2 el tomatenpuree
1,6 l water
2 groentebouillonblokjes
3 el ketjap manis
300 g aardappelen, geschild en in
blokjes gesneden
300 g pindakaas
1 bosje selderij, de blaadjes grof gehakt (bewaar eenpaar blaadjes voor garnering)
zout en peper

lekker met
koriander, grof gehakt
gezouten pinda’s, grof gehakt
rode chilipeper, in plakjes

Bereidingswijze

Zowel de Zuid-Amerikaanse, de Afrikaanse als de Indonesische keuken kennen diverse pindasoepvariaties. Mijn favoriete versie is de Surinaams-Creoolse. Er gaat bijna een pot pindakaas in: zeer machtig maar heerlijk! Ik maak deze soep vaak voor speciale gelegenheden.

 

Verwarm de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten, voeg dan de knoflook, gember en madame-jeanette toe en bak omscheppend 1 minuut mee.

 

Voeg de andere ingrediënten behalve de pindakaas toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan.

 

Roer dan de pindakaas zorgvuldig door de soep en breng op smaak met zout en peper.

 

Verwijder de pimentkorrels en de laurierblaadjes.

 

Garneer met wat selderijblad of koriander, pinda’s en chilipeper

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

1 el zonnebloemolie
1 rode ui, fijngehakt
5 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl verse gember, fijngeraspt
1 madame-jeanette, fijngehakt
5 pimentkorrels
3 laurierblaadjes
2 el tomatenpuree
1,6 l water
2 groentebouillonblokjes
3 el ketjap manis
300 g aardappelen, geschild en in
blokjes gesneden
300 g pindakaas
1 bosje selderij, de blaadjes grof gehakt (bewaar eenpaar blaadjes voor garnering)
zout en peper

lekker met
koriander, grof gehakt
gezouten pinda’s, grof gehakt
rode chilipeper, in plakjes

Zie ook:

Cederappelkombucha

nagerecht | 1440 | 4 personen

Lees meer
Toscaanse kippensoep

hoofdgerecht | 70 | 6 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.