De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Phad Thai gebakken noedels

Uit Basisboek Thailand van Tom Kime

Hoofdgerecht | 20 minuten | personen

Ingrediënten

vers
100 g zijden tofu, in kleine blokjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
250 g kipfilet, in dunne reepjes
200 g rauwe garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd en in de lengte gehalveerd
1 ei
sap van ½ citroen
100 g taugé, gewassen
1 verse rode chilipeper, pitjes verwijderd, fijngesneden
4 lente-uitjes, fijngesneden
blaadjes van 3 takjes koriander, in stukjes gescheurd
partjes citroen, voor erbij

specerijen
¼ theelepel chilivlokken

voorraadkast
2 eetlepels plantaardige olie
175 g sen lek noedels (zie blz. 17), 20 minuten in warm water geweekt tot ze zacht zijn, uitgelekt
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels pinda’s, geroosterd, grofgehakt

Bereidingswijze

Dit is waarschijnlijk een van de beroemdste Thaise gerechten, zowel in binnen- en buitenland. Ook als je niet gewend bent aan de smaken van de Thaise keuken, is dit gerecht een echte aanrader.

 

Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur en bak de tofu in 3 minuten goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee. Voeg ook de kip toe en roerbak deze 1 minuut mee. Voeg vervolgens de garnalen toe en roer ze erdoor.

 

Breek het ei boven de wok en roer een paar seconden goed door. Meng ook de geweekte noedels erdoor.

 

Roer het citroensap, de vissaus en chilivlokken erdoor. Voeg de helft van de taugé toe, de helft van de rode chilipeper en de helft van de lente-uitjes. Roerbak ongeveer 3 minuten tot de noedels gaar zijn.

 

Laat de inhoud van de wok op een grote schaal glijden en garneer met de rest van de rode chilipeper, lente-ui en taugé. Bestrooi met de korianderblaadjes en gehakte pinda’s. Serveer met partjes citroen erbij.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

vers
100 g zijden tofu, in kleine blokjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
250 g kipfilet, in dunne reepjes
200 g rauwe garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd en in de lengte gehalveerd
1 ei
sap van ½ citroen
100 g taugé, gewassen
1 verse rode chilipeper, pitjes verwijderd, fijngesneden
4 lente-uitjes, fijngesneden
blaadjes van 3 takjes koriander, in stukjes gescheurd
partjes citroen, voor erbij

specerijen
¼ theelepel chilivlokken

voorraadkast
2 eetlepels plantaardige olie
175 g sen lek noedels (zie blz. 17), 20 minuten in warm water geweekt tot ze zacht zijn, uitgelekt
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels pinda’s, geroosterd, grofgehakt

Zie ook: