De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Pecanmelk

Uit Vegan Zuivel van Emilie Holm

Nagerecht | 10 minuten | 4 personen

Ingrediënten

175 g pecannoten, geweekt, uitgelekt en afgespoeld (zie pag. 20)
1 l heet water
5 medjooldadels, ontpit en gehakt
2 tl kaneel
een snufje zeezout

Bereidingswijze

Deze nootachtige melk met kaneel is lekker met bircher muesli, pap of chiapudding.

 

Maal alle ingrediënten 2 tot 3 minuten in de blender tot een glad geheel. Schenk de inhoud van de blender in een notenzak die in een kom ligt. Wring de zak om de vloeistof in de kom te persen en laat afkoelen.

 

Schenk de melk in een schone fles met een goed sluitende dop. Zet in de koelkast en laat hem voor gebruik een paar uur of een nacht staan. Bewaar de melk in de koelkast en gebruik hem binnen twee dagen.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

175 g pecannoten, geweekt, uitgelekt en afgespoeld (zie pag. 20)
1 l heet water
5 medjooldadels, ontpit en gehakt
2 tl kaneel
een snufje zeezout

Zie ook:

Viscurry met kokosmelk

hoofdgerecht | 15 | 4 personen

Lees meer
Aardbei en tijm water

bijgerecht | 120 | 4 personen

Lees meer
Saltimbocca alla Romana

voorgerecht | 40 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.