De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Pasta Pesto: Trofie met aardappels, sperziebonen en burrata

Hoofdgerecht | 35 minuten | 8 personen

Ingrediënten

2 grote aardappels
250 g sperziebonen
600 g trofie of een andere korte, dunne pasta
300 g groene pesto (zie pag. 18)
160 g burrata of stracciatella di bufala, in stukken gescheurd
20 basilicumblaadjes snuf piment d’Espelette (milde peper afkomstig uit Frankrijk) of pikant paprikapoeder

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1 cm. Blancheer de aardappelblokjes 8 minuten in gezouten, kokend water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en dompel ze meteen onder in ijskoud water.

 

Snijd de uiteinden van de sperziebonen. Blancheer de sperziebonen 4 minuten in gezouten, kokend water. Giet ze af en dompel ze onder in ijskoud water.

 

Kook de trofie 8 tot 10 minuten (of de tijd die de verpakking aangeeft voor al dente koken) in gezouten, kokend water in een grote pan. Giet de pasta af maar bewaar het kookvocht.

 

Meng in een grote kom de pasta met de groene pesto. Voeg indien nodig een beetje kookvocht toe.

 

Schep de met pesto omhulde pasta op borden, verdeel de aardappelblokjes en sperziebonen over de borden. Leg de burratastukjes erop en strooi de basilicumblaadjes en piment d’Espelette erover. Serveer en geniet!

 

leuk om te weten
Wrijf de basilicumblaadjes tussen je vingers zodat geur en smaak optimaal vrijkomen.

Ingrediënten

2 grote aardappels
250 g sperziebonen
600 g trofie of een andere korte, dunne pasta
300 g groene pesto (zie pag. 18)
160 g burrata of stracciatella di bufala, in stukken gescheurd
20 basilicumblaadjes snuf piment d’Espelette (milde peper afkomstig uit Frankrijk) of pikant paprikapoeder

Zie ook: