Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Pasta met zeewier

Uit van

Hoofdgerecht | 15 minuten | 4 personen

Ingrediënten

300 g spaghetti
zout
2 el + extra olijfolie
2 el boter
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 ansjovisfilets, fijngesneden
100 g verse zeewier
zeekraal of lamsoren
10 g dragon, fijn­gesneden
200 g cherrytomaten, gehalveerd
½ tl chilivlokken
8 el ovengedroogd broodkruim of panko
zwarte peper

Bereidingswijze

Breng ruim water met zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

 

Verhit intussen in een flinke steelpan op middelhoog vuur 2 el olijfolie met de boter en fruit er de knoflook en de ansjovis in. Zet het vuur laag en voeg de zeewier, ­dragon, cherry­tomaten en de chilivlokken toe. Bak ongeveer ­ 3 minuten mee.

 

Verhit nog wat olijfolie in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak het broodkruim in 3 minuten goudbruin en krokant. Strooi er wat zout over. Neem het broodkruim met een schuimspaan uit de olie en laat uit­lekken op keukenpapier.

 

Giet de pasta af en voeg direct toe aan het cherrytomaten-mengsel. Roer goed door en breng royaal op smaak met zwarte peper. Verdeel de pasta over de borden en garneer met het krokante broodkruim.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

300 g spaghetti
zout
2 el + extra olijfolie
2 el boter
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 ansjovisfilets, fijngesneden
100 g verse zeewier
zeekraal of lamsoren
10 g dragon, fijn­gesneden
200 g cherrytomaten, gehalveerd
½ tl chilivlokken
8 el ovengedroogd broodkruim of panko
zwarte peper

Zie ook:

Salade Niçoise

hoofdgerecht | 40 | 4 personen

Lees meer
Linzensoep met citroen

voorgerecht | 30 | personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.