Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Palak-paneerburgers

Uit van

Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen

Ingrediënten

Burgers
200 g paneer, verkruimeld
2 eetlepels fijngehakte munt
2 eetlepels fijngehakte koriander
2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
½ rode piripiri of rawit, fijngehakt
1 theelepel gemberpasta, zie pag. 38
1 theelepel chili- en korianderpasta, zie pag. 38
½ theelepel grove mosterd
½ theelepel knoflookpasta, zie pag. 38
½ theelepel garam masala, zie pag. 38
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel gemalen chilipeper
½ theelepel grillkruiden
½ theelepel zout
½ theelepel kruidenzout
2 gekookte aardappelen, gepureerd
4 eetlepels diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeperst
2 eetlepels gefrituurde ui
4 theelepels mosterdolie
3 eetlepels paneermeel
3 eetlepels aardappelzetmeel
koolzaadolie om te bakken

Voor erbij
½ rode ui, in dunne ringen
4 stukken paneer, in stukken van 1 x 5 cm
4 brioche-hamburgerbroodjes
4 grote bladen sla
4 grote plakken tomaat
3 eetlepels chili- en korianderpasta, zie pag. 38
100 ml Bengaalse tomatensaus, zie pag. 90
100 ml raita, zie pag. 42

Bereidingswijze

 

Deze burger is misschien niet het meest authentieke gerecht in dit boek, maar wat maakt dat uit als het zo lekker smaakt?

 

Meng alle ingrediënten voor de burgers in een kom en kneed met je handen tot een gehakt.
Vorm 4 grote burgers en leg ze op een bord.

 

Verhit een koekenpan met olie en bak de burgers in 2-3 minuten aan elke kant goudbruin. Leg ze apart op een bord.

 

Doe de uienringen in dezelfde pan en bak ze 4 minuten op middelhoog vuur. Schep ze op een bord. Bak de stukken paneer 1 minuut aan elke kant op middelhoog vuur.

 

Bouw dan je hamburgers: snijd elk broodje doormidden en smeer de ene helft in met een laag chili- en korianderpasta. Leg daarop een blad sla, dan de burger, 1 plak tomaat, 1 stuk paneer, gebakken uienringen, Bengaalse tomatensaus en raita.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

Burgers
200 g paneer, verkruimeld
2 eetlepels fijngehakte munt
2 eetlepels fijngehakte koriander
2 cm verse gemberwortel, fijngehakt
½ rode piripiri of rawit, fijngehakt
1 theelepel gemberpasta, zie pag. 38
1 theelepel chili- en korianderpasta, zie pag. 38
½ theelepel grove mosterd
½ theelepel knoflookpasta, zie pag. 38
½ theelepel garam masala, zie pag. 38
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel gemalen chilipeper
½ theelepel grillkruiden
½ theelepel zout
½ theelepel kruidenzout
2 gekookte aardappelen, gepureerd
4 eetlepels diepvriesspinazie, ontdooid en uitgeperst
2 eetlepels gefrituurde ui
4 theelepels mosterdolie
3 eetlepels paneermeel
3 eetlepels aardappelzetmeel
koolzaadolie om te bakken

Voor erbij
½ rode ui, in dunne ringen
4 stukken paneer, in stukken van 1 x 5 cm
4 brioche-hamburgerbroodjes
4 grote bladen sla
4 grote plakken tomaat
3 eetlepels chili- en korianderpasta, zie pag. 38
100 ml Bengaalse tomatensaus, zie pag. 90
100 ml raita, zie pag. 42

Zie ook:

Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.