De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Paella met zilvervliesrijst

Uit 100% Volkoren van Emily Ezekiel

Hoofdgerecht | 70 minuten | 4 personen

Ingrediënten

100 ml olijfolie
200 g zilvervliesrijst, ronde korrel
1 rode ui, in ringen
4 teentjes knoflook, in plakjes
1 volle tl gerookte paprikapoeder
750 ml kippenbouillon
flinke pluk saffraandraadjes
1 bosje bladpeterselie
230 g gegrilde rode paprika, uit een potje
250 g grote rauwe garnalen, gepeld
geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
zout en versgemalen
zwarte peper
2 citroenen, in partjes

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de rijst een paar minuten en blijf omscheppen. Voeg de ui, knoflook en het paprikapoeder toe en bak alles nog 8 minuten tot de ui zacht is. Alle ingrediënten moeten goed met de olie zijn bedekt. Blijf regelmatig omscheppen.

 

Voeg de bouillon en saffraan toe en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat het 35 minuten zachtjes pruttelen.

 

Hak de peterseliesteeltjes fijn en leg de blaadjes opzij. Haal het deksel van de pan en doe de paprika’s, peterseliesteeltjes en de schil en het sap van de citroen erin. Laat alles nog 10 minuten pruttelen.

 

Voeg zout en peper naar smaak toe, strooi de peterselieblaadjes erover en geef er de citroenpartjes bij.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

100 ml olijfolie
200 g zilvervliesrijst, ronde korrel
1 rode ui, in ringen
4 teentjes knoflook, in plakjes
1 volle tl gerookte paprikapoeder
750 ml kippenbouillon
flinke pluk saffraandraadjes
1 bosje bladpeterselie
230 g gegrilde rode paprika, uit een potje
250 g grote rauwe garnalen, gepeld
geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
zout en versgemalen
zwarte peper
2 citroenen, in partjes

Zie ook:

Salade Niçoise

hoofdgerecht | 40 | 4 personen

Lees meer
Borani met flespompoen

hoofdgerecht | 60 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.