Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Pad thai

Hoofdgerecht | minuten | 4 personen

Ingrediënten

300 g rijstnoedels
50 ml vissaus
3 el tamarindepasta
3 el oestersaus
2 el palmsuiker of ruwe rietsuiker
2 el gedroogde gehakte garnalen
100 ml water
4 el neutrale koolzaadolie
4 kleine sjalotten, gesnipperd 6 teentjes Thaise knoflook of 2 gewone knoflooktenen, fijngehakt
2 el fijngehakte gemberwortel 150 g taugé
100 g witte kool, in reepjes
3 eieren
700 g garnalen met schaal, gepeld
1-2 tl geroosterd chilipoeder 30 g korianderblaadjes
75 g gehakte pinda’s
1-2 limoenen

Bereidingswijze

In onderstaand recept gebruik ik garnalen, maar ook tofu, kip, gehakt of alleen groente zijn lekker in pad thai. Het belangrijkste is dat ze op flink hoog vuur worden gebakken om smaak te krijgen. De garnalen bak je maar licht, anders worden ze droog en saai. Ik kies doodnormale garnalen, dat is het gemakke- lijkst en gewoon lekker, maar voor een stevigere en vlezigere variant kun je (verantwoord gevangen) reuzengarnalen kopen.

 

1. Kook de rijstnoedels volgens de aan- wijzingen op de verpakking. Spoel de noedels af en knip ze een paar keer door zodat ze later gemakkelijker te mengen zijn. Zet opzij.

 

2. Meng de vissaus, tamarinde, oestersaus, suiker, gedroogde garnalen en 100 ml water in een pan. Breng al roerend aan de kook zodat de suiker oplost. Zet opzij.

 

3. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en fruit de sjalot, knoflook en gem- ber. Voeg de taugé en witte kool toe. Fruit tot ze zachter worden en warm zijn.

 

4. Schuif de gebakken groente langs de rand van de pan. Breek de eieren in de pan en bak tot roerei met vrij grote stukken. Meng de gebakken groente, noedels, garnalen en chilipoeder erdoor.

 

5. Bak tot alles warm is. Voeg het vissaus- mengsel toe en roer door.

 

6. Schep de korianderblaadjes en pinda’s erdoor.

 

7. Serveer met partjes limoen en eventueel prik nam pla-saus (zie pag. 169).

Ingrediënten

300 g rijstnoedels
50 ml vissaus
3 el tamarindepasta
3 el oestersaus
2 el palmsuiker of ruwe rietsuiker
2 el gedroogde gehakte garnalen
100 ml water
4 el neutrale koolzaadolie
4 kleine sjalotten, gesnipperd 6 teentjes Thaise knoflook of 2 gewone knoflooktenen, fijngehakt
2 el fijngehakte gemberwortel 150 g taugé
100 g witte kool, in reepjes
3 eieren
700 g garnalen met schaal, gepeld
1-2 tl geroosterd chilipoeder 30 g korianderblaadjes
75 g gehakte pinda’s
1-2 limoenen

Zie ook:

Shortbread met citroen

nagerecht | 25 | 4 personen

Lees meer
Smoothiebowl met chiazaad

voorgerecht | 10 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.