Open van wo tot en met za van 11.00 tot 18.00 uur. Online bestellen kan 24/7. Vind ik ook leuk.

Mosselen met ’nduja

Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen

Ingrediënten

2 kilo mosselen
2 el olijfolie
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
60 g ’nduja (evt. bakchorizo)
200 g pancetta
6 tenen knoflook, gepeld en grof gehakt
8 gele kerstomaten, in tweeën gesneden
4 takjes verse dragon, alleen de blaadjes
2 laurierblaadjes
250 ml vermout extra dry
250 ml droge witte wijn
200 g mascarpone
6 takjes verse bladpeterselie, grof gesneden (hou wat apart voor garnering)
stokbrood

Bereidingswijze

Borstel de mosselen onder de koude kraan af in een vergiet. Gooi beschadigde en open exemplaren weg. Verhit de olie op matig vuur in een grote pan. Bak de ui ca. 3 min zonder te roeren tot hij onderop bruin wordt. Snijd de pancetta in fijne reepjes. Haal de ’nduja met twee vorken uit elkaar.

 

Doe de knoflook in de pan en roer tot hij geurig is. Schuif de ui en knoflook naar een kant van de pan en verdeel de pancetta en ’nduja over de lege kant. Roerbak de ’nduja en pancetta 5 min. Doe de gele tomaten met de dragon en laurierblaadjes in de pan. Bak het mengsel 2 min mee. Roer de vermout en wijn erdoor en breng het mengsel aan de kook.

 

Laat het 10 min zonder deksel sudderen tot het vocht wat is ingekookt. Roer af en toe. Zet het vuur hoog. Roer de mascarpone door het mengsel. Roer de mosselen erdoor. Laat de mosselen 5 min koken met het deksel op de pan en schud de pan af en toe. ­Controleer na 5 min of de mosselen open zijn. Doe het deksel weer op de pan en kook 1 min tot ze allemaal open zijn.

 

Haal de pan van het vuur. Roer de bladpeterselie door de mosselen en verdeel over de borden. Strooi de overige peterselie erover. Serveer met stokbrood.

Ingrediënten

2 kilo mosselen
2 el olijfolie
1 grote ui, gepeld en gesnipperd
60 g ’nduja (evt. bakchorizo)
200 g pancetta
6 tenen knoflook, gepeld en grof gehakt
8 gele kerstomaten, in tweeën gesneden
4 takjes verse dragon, alleen de blaadjes
2 laurierblaadjes
250 ml vermout extra dry
250 ml droge witte wijn
200 g mascarpone
6 takjes verse bladpeterselie, grof gesneden (hou wat apart voor garnering)
stokbrood

Zie ook: