Hoofdgerecht | 30 minuten | 4 personen
110 g gele spliterwten
250 ml zonnebloemolie
1 hele kip, zonder huid en in 8 stukken
1 grote ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 el verse gember, fijngeraspt
3 verse lange rode chilipepers, in ringen, zaadjes verwijderd
150 ml yoghurt
2 tl gemalen kurkuma
1 el zout (of naar smaak)
1 tl zwarte peper, versgemalen
2 grote rijpe tomaten, in stukjes
1 limoen of citroen, in plakjes
½ rode ui, in ringen
2 el verse korianderblaadjes
Doe de spliterwten in een kom en voeg water toe tot ze onderstaan. Laat ze ten minste 2 uur staan. Giet ze af en kook ze in 500 ml water 8-10 min op hoog vuur tot ze net gaar zijn. Giet ze af en zet opzij.
Verhit de olie in een grote wok op hoog vuur en bak de kip in 7-8 min rondom goudbruin. Leg de stukken kip op een bord. Zet het vuur middelhoog en voeg knoflook, ui, gember en chilipeper toe. Bak het mengsel in 2-3 min zacht en geurig. Roer de yoghurt, kurkuma, zout en peper erdoor.
Voeg de kip en de spliterwten toe aan de wok en laat alles onder af en toe roeren sudderen tot de kip gaar is en de spliterwten zacht zijn.
Schep de tomatenstukjes erdoor en laat alles nog 2-3 min zachtjes bakken tot de tomaat zacht is.
Serveer morgh lawang op een schaal en garneer met limoen- of citroenschijfjes, rode ui en verse korianderblaadjes. Lekker met rijst of platbrood.
110 g gele spliterwten
250 ml zonnebloemolie
1 hele kip, zonder huid en in 8 stukken
1 grote ui, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 el verse gember, fijngeraspt
3 verse lange rode chilipepers, in ringen, zaadjes verwijderd
150 ml yoghurt
2 tl gemalen kurkuma
1 el zout (of naar smaak)
1 tl zwarte peper, versgemalen
2 grote rijpe tomaten, in stukjes
1 limoen of citroen, in plakjes
½ rode ui, in ringen
2 el verse korianderblaadjes