De winkel is na de lockdown weer open op wo, do, vr en za van 11:00-18:00.

Misokip met aubergines, lente-ui & chilipeper

Hoofdgerecht | 55 minuten | 2 personen

Ingrediënten

400 g scharrelkippendijfilets, gehalveerd
350 g babyaubergines, gehalveerd
3 banaansjalotten, gepeld, gehalveerd
2,5 cm verse gember, geraspt
2 tenen knoflook, geraspt
2 el sesamolie
2 volle el miso
1 el honing
1 tl chilivlokken 1 el sesamzaad

DRESSING
geraspte schil en sap van
1 biologische limoen 1 el sesamolie
1 el sojasaus

OPDIENEN MET
3 lente-uitjes, in dunne ringen witte rijst

Bereidingswijze

Ik denk dat dit mijn favoriete kipgerecht is uit dit boek. Ik heb er verschillende versies van geprobeerd voor ik op deze uitkwam, met precies de juiste verhouding specerijen, miso, chilipeper en honing. Ik eet de kip soms rechtstreeks uit de braadslede en als mijn hondje geluk heeft mag zij ook een klein stukje.

 

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

 

Leg de gehalveerde kippendijfilets, aubergi- nes en sjalotten in een braadslede. Roer de gember, knoflook, sesamolie, miso, honing, chilivlokken en het sesamzaad in een kom- metje door elkaar en verdeel het over de aubergines en vooral de kip.

 

Zet 45 minuten in de oven tot de kip goudbruin en gaar is.

 

Roer de geraspte limoenschil, het limoensap, de sesamolie en sojasaus door elkaar en schenk deze dressing over de kip en aubergine. Be- strooi met de lente-uitjes en dien heet op met vers gekookte witte rijst.

Ingrediënten

400 g scharrelkippendijfilets, gehalveerd
350 g babyaubergines, gehalveerd
3 banaansjalotten, gepeld, gehalveerd
2,5 cm verse gember, geraspt
2 tenen knoflook, geraspt
2 el sesamolie
2 volle el miso
1 el honing
1 tl chilivlokken 1 el sesamzaad

DRESSING
geraspte schil en sap van
1 biologische limoen 1 el sesamolie
1 el sojasaus

OPDIENEN MET
3 lente-uitjes, in dunne ringen witte rijst

Zie ook: