Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Minestrone

Uit van

Hoofdgerecht | 330 minuten | 4 personen

Ingrediƫnten

2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, geperst
2 bleekselderijstengels, in dunne plakjes gesneden
2 wortels, in de lengte gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
kleine handvol basilicum, de blaadjes geplukt, de steeltjes fijngehakt
400 g tomatenblokjes (uit blik)
800 g cannellinibonen (uit blik), afgegoten en afgespoeld
1,25 l groentebouillon
100 g spaghetti, in stukken met een lengte van ongeveer 3 cm gebroken
2 courgettes, in de lengte in vieren gesneden en in dunne plakjes gesneden
35 g fijn geraspte Parmezaanse kaas, om erbij te serveren

Bereidingswijze

Deze stevige soep is een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met groenten zoals bleekselderij, die door langzaam te koken zachter en milder van smaak wordt. Maak de soep veganistisch door de Parmezaanse kaas te vervangen door geroosterde pompoen- en zonnebloempitten.

 

Meng de olijfolie met de ui, knoflook, bleekselderij, wortel, de gehakte basilicumsteeltjes (niet de blaadjes), tomatenblokjes, cannellinibonen en groentebouillon in de slowcooker en voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Roer voorzichtig en kook de groenten en de bonen 5 uur op de lage stand.

 

Voeg de spaghetti en de courgette toe en kook de soep nog 30 minuten of tot de pasta en de groenten gaar zijn.

 

Serveer de soep, bestrooid met de geraspte Parmezaanse kaas en de basilicumblaadjes. Laat deze soep niet te lang staan na de bereiding, omdat de pasta dan te gaar wordt.

Dit recept komt uit:

Ingrediƫnten

2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 knoflooktenen, geperst
2 bleekselderijstengels, in dunne plakjes gesneden
2 wortels, in de lengte gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
kleine handvol basilicum, de blaadjes geplukt, de steeltjes fijngehakt
400 g tomatenblokjes (uit blik)
800 g cannellinibonen (uit blik), afgegoten en afgespoeld
1,25 l groentebouillon
100 g spaghetti, in stukken met een lengte van ongeveer 3 cm gebroken
2 courgettes, in de lengte in vieren gesneden en in dunne plakjes gesneden
35 g fijn geraspte Parmezaanse kaas, om erbij te serveren

Zie ook:

Dessertplank

nagerecht | 225 | 8 personen

Lees meer
Waterkerssalade

voorgerecht | 30 | 4 personen

Lees meer
Preitaart

voorgerecht | 75 | 4 personen

Lees meer
Stel een vraag

Voor een optimale sitebeleving adviseren wij om je telefoon om te draaien.