De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Labneh-dipsaus

Uit Comptoir Libanais-Feest van Tony Kitous

Bijgerecht | 5 minuten | 6 personen

Ingrediënten

5 g verse munt
300 g labneh
1 tl zout
2 lente-uitjes, fijngesneden
5 kerstomaatjes, elk in 8 stukjes

VOOR ERBIJ
extra vierge olijfolie
takjes munt
2-3 kerstomaatjes, in vieren

Bereidingswijze

Het maken van labneh kost tijd, omdat je romige yoghurt laat uitlekken in een kaasdoek. Het resultaat lijkt op een gladde, romige kaas met een volle smaak, vergelijkbaar met die van hangop (maar dan wat hartiger). Je kunt heel goede kant-en-klare labnehs kopen, en als je het niet kunt vinden, kun je ook roomkaas gebruiken. Het enige wat je moet doen voor deze dipsaus is de munt, lente-uitjes en kerstomaten door de labneh roeren, de saus in een schaaltje scheppen, met olijfolie besprenkelen en opdienen. De superfrisse smaken passen perfect bij warm en knapperig pitabrood.

 

Pluk de blaadjes munt van de takjes en snijd ze fijn. Doe ze in een kleine schaal en schep de labneh, het zout, de lente-uitjes en kerstomaten erdoor.

 

Roer alle ingrediënten flink door elkaar tot het tomatensap vrijkomt en alles goed vermengd is.

 

Schep het mengsel in een schaaltje en maak met de achterkant van een lepel een kuiltje in het midden. Schenk daar wat olijfolie in en leg een paar muntblaadjes en in vieren gesneden kerstomaatjes langs de rand.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

5 g verse munt
300 g labneh
1 tl zout
2 lente-uitjes, fijngesneden
5 kerstomaatjes, elk in 8 stukjes

VOOR ERBIJ
extra vierge olijfolie
takjes munt
2-3 kerstomaatjes, in vieren

Zie ook: