Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Krokante kippenbouten met rozemarijn, krieltjes en zure room

Uit Lekker Thuis van Alison Roman

Hoofdgerecht | 150 minuten | 4 personen

Ingrediënten

4 kippenbouten (met drumstick en dij eraan)
grof zeezout en versgemalen zwarte peper
350 g krieltjes of andere kleine, vastkokende aardappels
1 bol knoflook, doormidden gesneden
4 takjes verse rozemarijn
375 ml olijfolie
15 g verse bieslook, fijngehakt
125 g zure room

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Breng de kip op smaak met zout en peper. Leg de bouten in een grote ovenschaal samen met de aardappeltjes, knoflook en rozemarijn. Bedek alles met olijfolie en zet de ovenschaal 1½-2 uur in de oven tot de kip vrijwel uit elkaar valt en de knoflook goudbruin is. Haal de schaal uit de oven en laat alles een beetje afkoelen.

Verhit 2 eetlepels van het bakvet uit de ovenschaal in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Haal voorzichtig 2 kippenbouten uit de schaal en leg ze met het vel naar beneden in de koekenpan.

Bak ze 5-8 minuten tot het vel bruin en krokant is. Leg de kip terug in de ovenschaal met het krokante vel naar boven en bak de andere twee kippenbouten op dezelfde manier.

Strooi de bieslook over de zure room en serveer dit bij de kip.

De olie die overblijft kun je ongeveer een maand bewaren in de koelkast en is heerlijk om groenten mee te roosteren of aardappels op te peppen.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

4 kippenbouten (met drumstick en dij eraan)
grof zeezout en versgemalen zwarte peper
350 g krieltjes of andere kleine, vastkokende aardappels
1 bol knoflook, doormidden gesneden
4 takjes verse rozemarijn
375 ml olijfolie
15 g verse bieslook, fijngehakt
125 g zure room

Zie ook: