De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00 tot 18:00. Online bestellen kan altijd.

Komkommersalade met tahin-sojadressing

Uit Flavour van Yotam Ottolenghi

Bijgerecht | 30 minuten | 4 personen

Ingrediënten

Marineren: 30 minuten tot 2 uur

– 2-3 komkommers, overlangs gehalveerd, zaadlijsten verwijderd, in stukjes van 2 cm gesneden (700 g)
– 2 tenen knoflook, geperst
– 2 tl rijstazijn
– 3 el limoensap
– 3 el zonnebloemolie
– 2 bosuien, in schuine, dunne ringetjes gesneden
– ½ el zwart sesamzaad, licht geroosterd
– zeezoutvlokken

Voor de tahin- sojadressing
– 60 g tahin
– 2 el sojasaus
– 1½ el mirin (of ahornsiroop)
– 1½ rijstazijn

Bereidingswijze

Doe de komkommer in een schaal met de knoflook, azijn, het limoensap en 3 theelepels zeezoutvlokken. Meng alles met de handen en kneus daarbij de komkommerblokjes licht. Verhit de olie circa 2 minuten in een kleine pan tot hij warm is en giet hem over de komkommer. Zet de schaal opzij en laat de komkommer 30 minuten tot maximaal 2 uur marineren.

 

Klop alle ingrediënten voor de dressing samen met 1 eetlepel water door elkaar tot een heel gladde saus (hij zal eerst schiften, maar wordt uiteindelijk mooi glad).

 

Giet de dressing op een grote, ronde schaal met een opstaande rand, zodat er spontaan een cirkel ontstaat. Laat de komkommer goed uitlekken, gooi de vloeistof weg en schep de komkommer als een berg op de saus. Bestrooi hem met sesamzaad en bosui en serveer hem meteen.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

Marineren: 30 minuten tot 2 uur

– 2-3 komkommers, overlangs gehalveerd, zaadlijsten verwijderd, in stukjes van 2 cm gesneden (700 g)
– 2 tenen knoflook, geperst
– 2 tl rijstazijn
– 3 el limoensap
– 3 el zonnebloemolie
– 2 bosuien, in schuine, dunne ringetjes gesneden
– ½ el zwart sesamzaad, licht geroosterd
– zeezoutvlokken

Voor de tahin- sojadressing
– 60 g tahin
– 2 el sojasaus
– 1½ el mirin (of ahornsiroop)
– 1½ rijstazijn

Zie ook: