Open woensdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 18:00 uur. Online bestellen kan altijd.

Klassieke hummus

Uit van

Bijgerecht | 5 minuten | 4 personen

Ingrediënten

320 g gare kikkererwten (zie blz. 4-5), plus 60 ml of meer kookvocht en 2 el gare kikkererwten als garnering
2 el extra vergine olijfolie, plus 2 el als garnering
1 el tahin
3 tenen knoflook
sap van ½ citroen, of naar smaak
½ tl zout, of naar smaak
verse bladpeterselie, fijngesneden, als garnering (optioneel)

VOOR 2-4 PORTIES

Bereidingswijze

Dit recept vormt de basis voor veel recepten in dit boek. Ik raad je aan je eigen kikkererwten te koken volgens de instructies op bladzijde 4 en 5. Je kunt ook kikkererwten uit blik gebruiken (gebruik dan het kookvocht uit het blikje) maar de lekkerste hummus krijg je met vers gekookte, lauwwarme kikkererwten.

 

Pureer alle ingrediënten in de blender of foodprocessor, behalve de extra kikkererwten, extra olijfolie en peterselie. Schenk er langzaam het kookvocht bij tot je een dikke, romige hummus hebt; dit duurt ongeveer 1 minuut. (Krachtige blenders zorgen voor een romigere textuur en hebben minder vocht en tijd nodig, maar je kunt ook een foodprocessor of staafmixer gebruiken.) Voeg naar smaak extra citroensap en zout toe.

 

Garneer met 2 eetlepels extra vergine olijfolie, 2 eetlepels hele kikkererwten en eventueel wat peterselie.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

320 g gare kikkererwten (zie blz. 4-5), plus 60 ml of meer kookvocht en 2 el gare kikkererwten als garnering
2 el extra vergine olijfolie, plus 2 el als garnering
1 el tahin
3 tenen knoflook
sap van ½ citroen, of naar smaak
½ tl zout, of naar smaak
verse bladpeterselie, fijngesneden, als garnering (optioneel)

VOOR 2-4 PORTIES

Zie ook: