De winkel is wo, do, vr en za open van 11:00-18:00. Online bestellen kan altijd.

Kikkererwtenquiche met rode bieten, feta en rozemarijn

Uit Bakken Met Bonen van Lina Wallentinson

Hoofdgerecht | 120 minuten | 6 personen

Ingrediënten

Voor 1 quiche
Bodem:
1 blik of pot gekookte kikkererwten (380 g, uitlekgewicht ca. 230 g)
35 g havermout
50 ml olijfolie
½ theelepel zout
olijfolie om de vorm in te vetten

Vulling:
400 g kleine gemengde rode, gele en gestreepte bieten
1 eetlepel olijfolie
1 rode ui, gepeld en in partjes gesneden
50 g boerenkoolblad, gesneden
300 ml Turkse yoghurt (10%)
3 eieren
1 eetlepel vloeibare honing
220 g geraspte belegen kaas (bijv. cheddar)
2 tl fijngehakte verse rozemarijn
1 theelepel zout
½ theelepel gemalen zwarte peper
100 g feta

Bereidingswijze

Een krokante quichebodem van kikkererwten en havermout die je gemakkelijk in elkaar flanst. Vul hem met rode biet en feta of maak je eigen variant.

 

Bodem:

Giet de kikkererwten af, spoel ze en laat ze goed uitlekken.

 

Doe de havermout in een keukenmachine en maal tot een fijn meel.

 

Voeg kikkererwten, olie en zout toe. Mix het tot een glad deeg.

 

Duw het deeg met de hand in een ingevette vorm met een diameter van ongeveer 24 cm. Zorg ervoor dat de bodem niet te dun wordt en dat er een opstaande rand is. Gebruik een op maat geknipte strook aluminiumfolie om de rand aan de binnenkant te verstevigen zodat hij niet inzakt.

 

Zet de vorm ongeveer 30 minuten in de koelkast.

 

Verwarm de oven voor op 200 °C.

 

Bak de quichebodem ongeveer 30 minuten in het onderste gedeelte van de oven. Laat hem afkoelen voordat je de quiche vult en afbakt.

 

Vulling:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

 

Leg de bieten op een bakplaat. Bak ze ongeveer 45 minuten in het midden van de oven of tot ze zacht zijn (ze kunnen tegelijk met de quichevorm gebakken worden). Laat ze daarna afkoelen en schil ze dan. Snijd de bieten doormidden.

 

Verhoog de temperatuur van de oven tot 225 °C.

 

Verdeel de helft van de bieten, ui en boerenkool over de quichebodem.

 

Klop yoghurt, eieren, honing, kaas, rozemarijn, zout en peper in een kom. Giet het beslag in de quichevorm.

 

Doe nu ook de overgebleven bieten, ui en boerenkool in de vorm. Kruimel de feta eroverheen.

 

Bak de quiche 20-25 minuten in het midden van de oven of totdat de quiche een mooie kleur heeft gekregen.

Dit recept komt uit:

Ingrediënten

Voor 1 quiche
Bodem:
1 blik of pot gekookte kikkererwten (380 g, uitlekgewicht ca. 230 g)
35 g havermout
50 ml olijfolie
½ theelepel zout
olijfolie om de vorm in te vetten

Vulling:
400 g kleine gemengde rode, gele en gestreepte bieten
1 eetlepel olijfolie
1 rode ui, gepeld en in partjes gesneden
50 g boerenkoolblad, gesneden
300 ml Turkse yoghurt (10%)
3 eieren
1 eetlepel vloeibare honing
220 g geraspte belegen kaas (bijv. cheddar)
2 tl fijngehakte verse rozemarijn
1 theelepel zout
½ theelepel gemalen zwarte peper
100 g feta

Zie ook: